25n
25N
25N

Catarroja culmina la renovació dels seus accessos amb la reforma del túnel de Pelayo

Catarroja culmina la renovació dels seus accessos amb la reforma del túnel de Pelayo
23/01/2020 -

Un dels projectes de legislatura de l’Ajuntament de Catarroja és ja una realitat. La renovació dels principals accessos al municipi, que va començar en el període 2015-2019 ha culminat amb l’obertura el dijous 23 de gener del túnel de Pelayo, infraestructura que ha estat tancada al trànsit durant unes setmanes per a la seua adequació. Un procés de renovació que ha tingut una important inversió de 300.000 euros i que servirà per a millorar l’accessibilitat per carretera.

El túnel de Pelayo, acabat de renovar, està situat en la zona de les Barraques al costat del terme municipal d’Albal. Per a la seua reurbanització s’han instal·lat reixes per a desguassar en el seu accés, s’ha millorat l’asfaltat que es trobava molt deteriorat i s’han tapat les clivelles que hi havia en el mur per a evitar les filtracions del nivell freàtic.

Les millores realitzades en aquest túnel també es van plantejar recentment en l’accés subterrani per l’estació de tren. Una obra que ha permés, per exemple, que durant aquesta passada DANA, els motors instal·lats per a desguassar hagen funcionat a ple rendiment impedint que es produïren inundacions que limitaren els accessos al municipi.

El tercer túnel amb el qual compta el municipi que travessa la Pista de Silla per a connectar amb el Port, també ha rebut millores a través de les obres del carril bici que ja estan concloses. Ací van plantejar renovacions tant estètiques com en l’asfaltat, la il·luminació i el desguàs.

Pont del Xarco i Avinguda Diputació

Dins d’aquesta modernització d’accessos a Catarroja també s’ha treballat en la renovació i pacificació de l’accés al municipi per l’Avinguda Diputació, així com la restauració del Pont del Xarco, una obra que es va realitzar durant l’estiu per a evitar així incomoditats a les conductores i conductors, aprofitant l’època de menor trànsit. Ací, a més de la renovació de l’asfaltat i del perímetre es van projectar noves barreres, conegudes com a ‘llevapors’, per a incrementar la seguretat dels motoristes.

El responsable d’urbanisme, Martí Raga, ha recordat que aquesta sèrie de millores en les infraestructures “reverteix en una millor mobilitat en el nostre municipi i resol una de les grans mancances en la matèria, que provocava incomoditat en vianants i vehicles quan les condicions atmosfèriques eren adverses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =