25n
25N
25N

Catarroja bonificarà amb un 50% de l'IBI y de l'IAE per incentivar la incorporació de plaques fotovoltaiques

 L’Ajuntament de Catarroja es reaferma en l’aposta per el foment de les energies renovables per acomplir amb accions que ens duguen a la mitigació i adaptació al canvi Climàtic tal i com se reafirmà en el últim plenari el compromís del pacte de les Alcaldies pel Clima (PACES)

Catarroja bonificarà amb un 50% de l'IBI y de l'IAE per incentivar la incorporació de plaques fotovoltaiques
09/02/2021 -

L’Ajuntament de Catarroja incentivara les instal·lacions de plaques fotovoltaiques en els habitatges del municipi. L’objectiu és fomentar la producció i consum d’energies a través de bonificacions fiscals aplicades a l’impost de Béns i Immobles (IBI) i Impost sobre Construccions, Instal·lacions i obres ( ICIO) i a l’impost d’activitats econòmiques (IAE) també per empreses.

“Aquesta mesura és un pas molt important que va estimular molt l’ús de plaques solars per estalviar i ser més eficients en consum energètic i en emissions de gasos contaminants”, ha afegit Elisa Gimeno, regidora de medi ambient, qui ha insistit en el fet de que Catarroja, amb aquesta mesura “es situa per davant d’altres grans municipis amb aquest tipus d’ajudes, una iniciativa que segur contribueix a la descarbonització i sostenibilitat de la ciutat”.

Pel que fa a aquesta proposta, aprovada ja en plenari, contempla bonificacions del 95 per cent sobre la quota de l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) que s’abona per l’execució de sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar. D’altra banda, la bonificació s’aplicarà durant un període de cinc anys, des de la conació.

La mesura en vigor des del 30 de desembre de 2020, té com a objectiu principal és abaratir els costos de l’energia fotovoltaica per als ciutadans de Catarroja. Al mateix temps, aquesta mesura va en consonància amb els objectius 2030 de la Unió Europea per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle en un 40%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =