25n
25N
25N

Catarroja destinarà 644.823 euros del Pla Resistir als sectors més afectats per la Covid19

Catarroja destinarà 644.823 euros del Pla Resistir als sectors més afectats per la Covid19
12/02/2021 -

Catarroja disposarà de 644.823 euros per a repartir als sectors més afectats per la pandèmia de la covid-19. L’equip de govern exposava hui, en plenari extraordinari urgent, les bases que l’ajuntament ha preparat per al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana que han sigut aprovades per unanimitat. Aquest pla contempla aportacions del Consell (62,5%), la Diputació de València (22,5%) i els ajuntaments (15%), que en el cas del catarrogí es preveu que siga de 96.723 euros de fons propis.

“Catarroja continua treballant en la línia que ja vàrem marcar amb el Pla Reactiva, fent un esforç de tresoreria per a arribar al nombre més gran de famílies que necessiten ajuda per a continuar amb els seus negocis”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “Hem fet tots els possibles per agilitzar terminis i ser efectius alhora que les ajudes arriben a les persones que així ho necessiten, entenem que moltes xicotetes empreses estan passant per una situació urgent i cal actuar amb velocitat”, ha explicat Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

Així doncs, el Pla Resistir, inclou les ajudes Parèntesi per als sectors més afectats per la crisi sanitària, que signifiquen una quantitat màxima de 2.000 € per cada autònom o microempresa de menys de 10 treballadors que ho sol·licite, a més d’una xifra addicional de 200 € per cada treballador afiliat a la Seguretat Social amb data del 31 de desembre de 2020. Aquesta mesura pretén sufragar gastos de les empreses, com el lloguer, les despeses en energia i comunicacions, els sous dels treballadors i quotes a la Seguretat Social, entre altres, que siguen justificades per les empreses.

Pel que fa als sectors que rebran ajudes directes d’aquest pla es troben, el comerç d’alimentació, tèxtils i altres productes; hotels, allotjaments turístics i agències de viatge; hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. El paper de l’ajuntament serà el de tramitar i gestionar el pla, les ajudes del qual seran compatibles amb altres subvencions com les establides pel Pla Reactiva Catarroja presentat pel govern municipal.

Una vegada aprovades les bases pel plenari de Catarroja, aquestes ajudes del Pla Resistir s’hauran de publicar als pròxims dies al BOP. En eixe moment, les persones interessades podran sol·licitar a l’ajuntament la seua adhesió. El tràmit de les sol·licituds será per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Catarroja https://catarroja.sedipualba.es/.

Amb vista a la urgència i la necessitat que aquestes ajudes arriben com més prompte millor a les persones interessades, s’acurtarà un dels tràmits habituals, la notificació d’estar al corrent amb la seguretat social i amb hisenda, sent únicament necessari justificar estar al corrent de tributs municipals. Les ajudes s’atorgaran per adjudicació directa mitjançant la presentació de formulari tipus on s’hauran d’adjuntar les factures del període comprés entre els mesos d’abril de 2020 i el 28 de febrer de 2021.

Finalment, i amb l’objectiu que fins a l’últim euro repercutisca en l’economia local, les bases contemplen que en el cas que existisca un excedent dels 644.823 euros, aquest es repartirà entre tots els comerços de la localitat. Una mesura que ha sigut possible gràcies a l’esforç de l’administració local perquè Catarroja puga aprofitar tots els recursos dels quals disposarà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − setze =