25n
25N
25N

Català (PP) proposa un servei de vigilància amb drons en l'horta i a l'entorn de l'Albufera

Català (PP) proposa un servei de vigilància amb drons en l'horta i a l'entorn de l'Albufera
15/05/2019 -

El cap de llista del Partit Popular (PP) a l’Alcaldia de València, María José Català, ha proposat aquest dimecres la creació d’un servei de vigilància amb drons en l’horta i al parc natural de l’Albufera dirigit per la Policia Local.

Català ha plantejat aquesta iniciativa durant la visita que ha fet a aquest entorn i a la pedania del Palmar per a presentar les iniciatives del seu programa electoral amb la finalitat d’incrementar la protecció i la preservació d’aquesta “joia natural dels valencians” i les relacionades amb la defensa de l’agricultura i la pesca tradicional, segons han informat fonts de la seua candidatura en un comunicat.

La candidata ‘popular’ ha expressat la seua “satisfacció” per compartir aquesta jornada, dia de San Isidro Labrador, al costat d’agricultors i pescadors de l’Albufera i de l’horta de València, als qui ha definit com a “gent amb un immens sentit comú que treballa no solament per al manteniment d’activitats ancestrals, sinó que amb el seu esforç i perseverança és fonamental per a la conservació dels ecosistemes i medi ambient d’aquests paratges naturals”.

Respecte a l’Albufera, María José Català ha considerat “necessari extremar la cura” d’aquest espai natural i ha avançat que per a això planteja incrementar els recursos municipals destinats a recuperar i augmentar la seua biodiversitat, a més de fomentar “el coneixement i gaudi directe dels valors naturals d’aquest enclavament”.

La candidata ha afirmat que és “molt important” que l’Ajuntament reforce la candidatura davant la Unesco perquè el parc natural de l’Albufera siga reconegut com a Reserva de la Biosfera. “Durant quatre anys l’Ajuntament no ha barallat per aquesta declaració. Pensem que aquesta distinció mundial seria fonamental per a augmentar la protecció per a aquesta joia mediambiental que tenim a València”, ha indicat.

Català ha assenyalat que la recuperació i el foment d’activitats tradicionals com la dels barquers de l’Albufera forma part també de les propostes que el PP planteja en aquesta campanya electoral. En aquest sentit, ha apuntat la seua voluntat de recuperar l’embarcador i de donar suport a aquesta activitat professional, “que en l’actualitat està desenvolupada per gent jove i que no ha comptat amb el suport municipal per a resoldre els seus problemes”.

“Volem que el suport municipal als agricultors i als pescadors siga molt exprés i buscar solucions als problemes que els preocupen per la falta de protecció dels cultius i de la seua activitat tradicional”, ha asseverat.

TERRASSES EN EL PALMAR

Així mateix, ha manifestat que és “inconcebible” que el consistori no afronte els problemes que té “una zona privilegiada per la seua naturalesa i potencial turístic” com són els de les terrasses en El Palmar i els restaurants. “Nosaltres posarem en marxa un pla per a regularitzar les terrasses que compte amb el consens veïnal i dels hostalers”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 4 =