25n
25N
25N

Catalá demana reunir-se amb Fulgencio davant "l'alarmant increment dels delictes" a la ciutat

EP

Catalá demana reunir-se amb Fulgencio davant "l'alarmant increment dels delictes" a la ciutat
07/09/2019 -

La portaveu del Grup municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat aquest dissabte que demanarà una reunió “urgent” amb el Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, davant l'”alarmant increment dels delictes” registrats en els últims huit mesos a la ciutat de València.

Catalá ha visitat aquest dissabte els barris d’Orriols i Torrefiel i, segons ha explicat el PP en un comunicat, ha rebut “múltiples queixes” de veïns i comerciants “per l’augment de la inseguretat en aquesta zona”.

La dirigent ‘popular’ ha assegurat que l’increment dels delictes “ha sigut d’un 6,5% en els barris de la ciutat, més del doble que a la província de València, on ha pujat un 3%, i 4,8 punts per damunt de l’augment en la Comunitat”.

Els veïns ens han traslladat la seua preocupació per la falta de presència de policia i per l’increment dels delictes, així com per l’abandó al qual els sotmet l’Ajuntament per no atendre les seues demandes perquè es recupere la Policia de Barri”, ha asseverat.

Des del PP han titllat l’augment dels delictes de “preocupant” i han exigit una “reacció ràpida tant de l’Ajuntament com de la Delegació de Govern, que té la competència de la seguretat ciutadana, reforçant la presència policial especialment en els barris en què més problemes d’inseguretat s’estan produint”.

Així mateix, Catalá ha ressaltat que és “molt preocupant” que en barris com el Cabanyal “s’estiga arribant a una situació límit per la falta de presència policial, la brutícia dels carrers i per la manca d’una actuació municipal integral de caràcter social”.

“És intolerable que fins i tot hagen hagut de suspendre’s reunions veïnals per amenaces”, ha denunciat, per la qual cosa ha exigit a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “deixe ja de sestejar i es pose a treballar immediatament a resoldre els problemes d’inseguretat que pateixen molts veïns de València”.

“AMB ELS BRAÇOS PLEGATS”

A més de la reunió amb el Delegat del Govern, Catalá ha anunciat que el Grup Popular presentarà diferents iniciatives al Ple de l’Ajuntament i a la comissió de Seguretat Ciutadana “perquè el Govern municipal de Ribó i el PSPV deixe d’estar de braços plegats i assumisca la seua responsabilitat amb l’objectiu d’evitar que a València s’empitjoren els problemes per l’augment dels delictes tal com està succeint en altres ciutats espanyoles”.

D’aquesta forma, la portaveu ‘popular’ ha assenyalat que “la falta de policies als carrers de la ciutat també està provocant un augment de la conflictivitat per la falta de control de la venda ambulant a la ciutat”.

“Aquest problema no solament s’està produint en el centre de la ciutat, sinó que en els barris en els quals es munten els mercats extraordinaris, i en els quals compten amb zones comercials, s’ha estés la venda de productes falsificats i els problemes amb els comerciants que paguen els seus impostos”, ha criticat.

Finalment, ha reiterat la seua petició de reunió al Delegat del Govern i ha demanat una “actuació coordinada” de totes les administracions i Cossos i Forces de Seguretat “perquè tots junts podem aconseguir reduir els índexs de delinqüència que hui dia són preocupants”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020