25n
25N
25N

Catalá demana a Ribó una reunió "urgent" sobre Fira València i critica la seua "negativa" a donar-li informació

Catalá demana a Ribó una reunió "urgent" sobre Fira València i critica la seua "negativa" a donar-li informació
09/02/2021 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha sol·licitat una reunió “urgent” amb l’alcalde, Joan Ribó, per a “abordar el futur de Fira València davant la negativa de l’alcalde d’entregar els informes i la documentació sobre les negociacions amb la Generalitat”.

Catalá ha retret aquest dimarts que, “malgrat la qual el Síndic de Greuges ha exigit que els entregue documentació”, Ribó “ha tornat” a denegar-los documentació. Segons ha explicat en un comunicat el PP, “Ribó s’ha negat a entregar l’informe elaborat per la Secretària de l’Ajuntament per a les negociacions de Fira amb la Generalitat i que van fer públic la setmana passada els mitjans de comunicació”.

El PP ha detallat que la resposta d’Alcaldia és que “no consta cap Informe definitiu signat ni elaborat per la Secretaria Municipal” sobre aquest tema.

S’ha referit a l’última proposta del consistori, que passa per cedir-li a la Generalitat els terrenys de Fira València fins a 2051 a través de la fórmula de la mutació demanial, per a criticar en un comunicat que ha “conegut per premsa les intencions de l’equip municipal”.

“No entenem per què ens deneguen una vegada i una altra la informació”, ha insistit la dirigent del PP, que ha preguntat “què ha d’amagar el Sr.Ribó que obstaculitza la labor fiscalitzadora de l’oposició” i “nega la documentació”.

“OPACITAT MOLT PREOCUPANT”

En aquesta línia, ha censurat que “es compte als mitjans de comunicació que s’ha sol·licitat un informe a la Secretaria a petició de l’alcalde” i es “el deneguen” al PP. “L’opacitat amb la qual estan tractant aquest assumpte és molt preocupant i no sabem si Ribó amaga alguna cessió més al Botànic”, ha assenyalat.

Catalá ha reclamat “transparència i consens” per a afrontar el futur de Fira València: “Cal buscar un pla de supervivència i reactivació per a Fira València però això no pot passar perquè la ciutat perda la titularitat dels terrenys, edificacions i concessió”.

Ha exigit a Ribó l’informe “que ja és públic” i li ha reclamat “màxima transparència amb l’oposició en un tema que afectarà a tota la ciutat”. “Volem conéixer-ho i que Ribó no es plantege una permuta de terrenys amb la Generalitat que faça que València perda la propietat de Fira València ni el seu control. Qualsevol negociació ha de passar perquè l’Ajuntament mantinga la titularitat sobre Fira, la presidència i mantinga la seua posició de control. Si no es fa així, a Ribó passaria a la història com l’alcalde que va perdre Fira València”.

La portaveu ha retret que “Ajuntament i Generalitat porten sis anys sense resoldre el futur de Fira València mantenint la incertesa per a una instal·lació clau per a la ciutat i que genera més de 1.200 milions d’euros a l’any en l’economia valenciana i més de 12.000 ocupacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − deu =