25n
25N
25N

Catalá (PP) denúncia que més de 4.200 expedients "segueixen en tràmit" per a obtenir una llicència d'activitat

Catalá (PP) denúncia que més de 4.200 expedients "segueixen en tràmit" per a obtenir una llicència d'activitat
08/11/2020 -

La portaveu del Grup municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat la “paràlisi” i el “continu embós” dels expedients de llicències a l’Ajuntament i ha criticat que el servei de llicències d’activitat municipal “segueix col·lapsat” amb 4.219 expedients en tràmit “sense que es desbloquege per part del Govern de Ribó i el PSPV”.

Catalá ha lamentat que això se suma als més de 5.756 expedients per a obtenir una llicència d’obres a la ciutat. Dos departaments municipals que “acumulen més de 10.000 sol·licituds en cua, molts d’ells més d’un any bloquejats en l’administració”, ha assenyalat el PP en un comunicat.

Així, segons les dades facilitades al PP pel govern municipal, són més 4.219 les llicències d’activitat en tramitació, d’elles 518 de l’any 2020, 658 de l’any 2019, 458 de l’any 2018, 446 de l’any 2017 i 2.109 de l’any 2016 o d’exercicis anteriors.

La dirigent ‘popular’ ha censurat que el Govern de Ribó i el PSPV “no té gens d’interés a donar suport al teixit productiu a la ciutat, que generaria ocupació, i prova d’això és l’embós que segueix sense solució per a obtenir una llicència d’obres o d’activitat a l’Ajuntament de València”.

Catalá ha defensat que la seua formació “porta reclamant al Govern de Ribó i el PSPV en diferents plens i comissions reforçar els serveis de llicències i externalitzar la tramitació amb organismes de certificació com permet la llei”.

“BLOQUEIG EN LA CONCESSIÓ DE LLICÈNCIES”

“El bloqueig en la concessió de llicències segueix sense una solució, amb el perjudici que implica aquesta situació per a la reactivació de l’economia i l’ocupació”, ha indicat, al mateix temps que ha condemnat que el servei urbanístic de llicències “continua mancant de suficients recursos de personal i tècnics per a donar resposta a la demanda ciutadana, quan hauria de ser una prioritat per al govern municipal que es desatacara la tramitació d’aquests expedients”.

D’altra banda, ha assenyalat que “cinc mesos després d’entrar en vigor el Decret 62/2020 de la Generalitat de regulació de les entitats col·laboradores de l’Administració municipal, l’Ajuntament no ha emés fins al dia de hui ni una sola llicència a través d’aquest procediment”.

En aquest sentit, Catalá ha remarcat que “de moment, l’aplicació del decret que permetia la constitució d’entitats col·laboradores que agilitzaren la concessió de llicències urbanístiques està sent un fracàs”, com, a parer seu, “es pot comprovar en el mateix Ajuntament de València, on després de cinc mesos des que va entrar en vigor aquesta normativa, encara no s’ha emés cap llicència que es tramitara externament per aquests organismes”.

De les 5.756 llicències d’obres pendents de resoldre, 591 són obres de noves planta, 3.104 d’obres que no són de nova planta (reformes), i 2061 són de declaració responsable d’obres, ha precisat el PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 17 =