25n
25N
25N

Català diu que defensarà la volta al districte únic escolar perquè "garanteix la lliure elecció de centre"

@educa_libertad

Català diu que defensarà la volta al districte únic escolar perquè "garanteix la lliure elecció de centre"
30/01/2019 -

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, Mª José Català, assegura que defensarà el restabliment del districte únic educatiu, ja que considera que “garantia a les famílies la llibertat per a triar col·legis i permetia que quasi el 90 per cent dels alumnes accedira als centres que marcaven com a primera preferència”.

L’aspirant ‘popular’, que ha mantingut una reunió amb els integrants de la Mesa per l’Educació en Llibertat, assegura que “l’eliminació del districte únic educatiu a la ciutat de València coarta la llibertat dels pares per a triar el col·legi dels seus fills”.

“Davant l’atac directe contra el dret de les famílies, pensem que és imprescindible donar suport a iniciatives de la societat valenciana com la Mesa per l’Educació en Llibertat, per a dir-li al Consell i al Govern municipal tripartit que no pot seguir avant amb una mesura arbitrària que l’única cosa que pretén és controlar i dirigir una decisió que única i exclusivament competeix als pares”, ha asseverat Català en un comunicat.

Català també s’ha compromés a “donar suport a la xarxa d’Educació Infantil de 0 a 3 anys de la ciutat de València i a reforçar la col·laboració pública privada a través del Xec Escolar”.

Igualment, ha manifestat que des de l’Ajuntament “instarà a la Generalitat perquè a la ciutat de València l’oferta d’educació pública i concertada es complementen i atenguen la demanda dels valencians”, i ha afegit que “per a això és necessari canviar el sectarisme d’actual Consell del president Puig i el conseller Marzà per un govern que respecte la llibertat de les famílies a l’hora de triar l’educació que volen per als seus fills”.

La també diputada de les Corts ha subratllat que el 57,7% dels alumnes a la ciutat de València estan matriculats en centres concertats i el 42,3 en públics. Unes dades que, al seu judici, “revelen les preferències dels veïns de la ciutat que han de ser respectades pels responsables de l’administració autonòmica i local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 6 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa