25n
25N
25N

Catalá critica que la ciutat "lidera el creixement d'atur en la Comunitat" i supere la mitjana nacional

Catalá critica que la ciutat "lidera el creixement d'atur en la Comunitat" i supere la mitjana nacional
06/07/2020 -

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha qualificat d'”alarmants” les xifres de desocupació a la ciutat i ha lamentat que València “continue liderant el creixement de l’atur en la Comunitat i que se situe per damunt de la mitjana nacional”.

La dirigent ‘popular’ ha criticat que no veu “en el govern de Ribó i el PSV un canvi en les seues polítiques econòmiques que poguera generar noves expectatives per als inversors i un alleujament de la càrrega fiscal a comerços i empreses per a evitar tancaments i mantenir els llocs de treball”.

Ha incidit en què “3.008 veïns de València se n’han anat a l’atur al juny” i s’hagen “aconseguit ja els 67.759 aturats a la ciutat, un 4,68 més que al maig i un 27,83 per cent més respecte a les xifres de gener”. En un comunicat, ha assenyalat que l’evolució interanual a la ciutat de València “és alarmant” (28,86%)

A més, el PP ha destacat que el creixement de l’atur al juny a València ciutat (4,68%) està per damunt del que creix en les altres capitals de la Comunitat Valenciana. “Creix més que a Alacant (3,74%) i que a Castelló (3,02%). El creixement està per damunt, a més, de la mitjana nacional i de la Comunitat Valenciana”, ha afegit la formació.

Catalá ha apuntat a “la falta d’iniciativa del govern de Ribó i el PSPV que València lidere l’atur”. “Estem veient com ciutats que tenen una important dependència del sector serveis i turístic, com és el cas d’Alacant, estan aconseguint reduir la crescuda de l’atur, mentre que València continua sent la ciutat líder d’atur quan hauria de ser el principal motor de l’economia de la Comunitat”, ha postil·lat.

També ha insistit en “la importància” que València estiga preparada i siga competitiva una vegada se supere la crisi sanitària”. Per a això, ha subratllat “la necessitat d’augmentar els incentius per als inversors i emprenedors baixant la pressió fiscal de la ciutat”.

La pujada de taxa i impostos aplicada pel govern municipal, ha recordat “en 2020 traurà de les butxaques dels valencians 30 milions d’euros més que l’any passat”. En aquest sentit, ha recordat que “en 2015 cada valencià pagava a l’any 532€ de mitjana, mentre que ara ha de pagar 638 euros, la qual cosa suposa un increment de més de 100€ de la pressió fiscal que suportem”.

Igualment, ha tornat a reclamar més mesurades de suport al comerç i al sector de l’hostaleria i una reducció de la pressió fiscal que suporten. En 2020 aquests sectors econòmics estan afrontant pujades de l’IBI de fins al 13% i de la taxa de l’aigua i el clavegueram de més del 100%.

Catalá ha reiterat que “la millor política social que pot fer un Ajuntament és la de fomentar la creació d’ocupació”. Per això, ha assenyalat que “és prioritari reorientar el nombre més gran de recursos municipals a la reactivació de l’economia i generar nous llocs de treball”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − tres =