25n
25N
25N

Catalá (PP) denúncia que el govern municipal "retalla les ajudes al lloguer en 147.800 euros"

Catalá (PP) denúncia que el govern municipal "retalla les ajudes al lloguer en 147.800 euros"
25/10/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat que el govern de Ribó i el PSPV “ha retallat enguany les ajudes de lloguer en 147.819 euros” i ha lamentat que això té “especial incidència en els joves i en les persones recursos amb menys recursos, que són els principals sol·licitants d’aquestes ajudes per a poder tindre accés a un habitatge”.

Catalá ha precisat que aquestes ajudes ascendien en 2019 a 1.987.866 euros 2019 i ha criticat que enguany “el govern municipal les ha retallades fins als 1.840.047 euros”, ha informat el PP en un comunicat. La portaveu ‘popular’ ha subratllat que aquesta “retallada” té “especial incidència en els joves i en les persones amb menys recursos”.

Així, Catalá ha indicat que en la convocatòria de 2019, per “diverses circumstàncies”, es van quedar sense ajudes de lloguer 1.800 sol·licitants, el 60% de sol·licituds, “la qual cosa indicada que la necessitat social d’aquestes ajudes és molt superior a la quantitat que Ribó i el PSPV van pressupostar”.

Per això, ha demanat que en la pròxima convocatòria d’ajudes per al lloguer es consigne una quantitat “suficient” per a “atendre a totes les peticions que complisquen amb els requisits” i “donar resposta a l’augment de sol·licituds que es produirà a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica”.

Sobre aquest tema, la portaveu del PP ha considerat “molt important” que l’Ajuntament “faça un estudi 2021 per a determinar en quant s’haurien d’augmentar les ajudes de lloguer i adequar-les a l’emergència social que viu la ciutat per la pandèmia de la Covid-19”.

Catalá ha ressaltat que les polítiques socials “haurien de ser una prioritat per a l’Ajuntament”. No obstant això, ha lamentat que “estem veient que Ribó i el PSPV només han entregat quatre habitatges públics en cinc anys, tenen a més d’11. 000 persones esperant una ajuda social i a 5.000 en llista d’espera per a rebre una cita prèvia en un Centre de Serveis Socials, que estan saturats per la falta de personal”

“La realitat és que en cinc anys de gestió de Ribó i els socialistes no han construït ni una només nou habitatge públic, amb l’excepció de la quatre que AUMSA recentment va entregar al carrer Tapinería, i a més no han sigut capaços d’incentivar al sector immobiliari per a agilitar la construcció dels habitatges de protecció pública que estan previstes en el PGOU”.

Finalment, Catalá ha remarcat que l’Ajuntament “té en l’actualitat un total de 207 habitatges socials municipals sense assignar a persones i famílies que el necessiten, del total de 400 habitatges socials que disposa” i que l’empresa municipal AUMSA “té també una llista d’espera de 108 famílies d’habitatges amb lloguers assequibles”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 8 =