25n
25N
25N

Català presentarà una moció perquè no es cobre l'IBI a l'Església

Català presentarà una moció perquè no es cobre l'IBI a l'Església
14/02/2019 -

La candidata del PP a l’Alcaldia de València, Mª José Català, ha afirmat que presentaran una moció al ple per a “impedir que el tripartit coure l’IBI a entitats exemptes com les esglésies” i es mantinga l’exempció del pagament d’aquest impost que contempla la Llei de Mecenatge.

Català ha subratllat en un comunicat que l’Ajuntament “va eximir al PSPV de pagar més de 100.000 euros per les plusvàlues de la venda de la seu dels socialistes en Blanquerias i està subvencionant i bonificant imposats a entitats pròximes al catalanisme, però vol cobrar un impost a l’Església quan sap que la sentència d’Estrasburg només permet a l’Ajuntament emetre-li rebuts del ICIO i no de l’IBI”.

En qualsevol cas, ha subratllat que, mentre no es modifique la Llei de Mecenatge, “és fals que l’Ajuntament puga cobrar l’IBI a entitats que estiguen exemptes del pagament”. I ha destacat “la important labor social que realitza l’Església a través d’entitats i ONGs com Càritas, així com el manteniment i protecció del patrimoni cultural i històric”.

Català ha defensat així que “l’Ajuntament no pot començar a cobrar l’Impost de Béns immobles als edificis de l’Església mentre no es canvie la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.”

Respecte a la sentència del Tribunal de Justícia d’Estrasburg, “a la qual hui s’ha referit el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, per a dir que l’Ajuntament cobrarà l’IBI a l’Església”, ha remarcat que “obliga tan sols a l’Estat a modificar les exempcions referides a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), però no succeeix el mateix amb l’IBI”.

En concret, ha recalcat que aquesta sentència va ser dictada per la Gran Sala del Tribunal de Justícia de la Unió Europea el 27 de juny de 2018 i “obliga únicament al pagament de l’ICIO a un col·legi de Getafe, sense que aparega cap esment al pagament de l’IBI”.

“Per a donar per descomptat que l’Ajuntament cobrarà els impostos als edificis de l’Església”, la candidata ha advertit que “es tracta d’un cas específic sobre una reclamació de devolució de l’ICIO que no pot generalitzar-se a tots els edificis de l’Església, amb independència de l’ús que tinguen, i que en cap cas suposa una derogació de l’actual legislació vigent que només podria ser modificada per les Corts Generals.”

La normativa sobre Mecenatge està fonamentada en els acords signats en 1979 entre l’Estat i el Vaticà, que van ser renovats i ampliats en 2008, sent el president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega”.

“Aquests acords tenen rang de Llei i de Tractat Internacional i són fruit del consens i del reconeixement a la labor social i a la identificació que asseguen milions d’espanyols amb els valors humanistes i creences cristianes que representa l’Església”, ha asseverat.

Per tot això, Català veu “fal·laços i interessats” els arguments esgrimits pel Govern local per a “justificar” el cobrament de l’IBI a l’Església. L’alcalde, Joan Ribó, i el seu regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha assegurat, “saben perfectament, tal com els han advertit els tècnics municipals, que hui dia no poden carregar els rebuts perquè hi ha una Llei que se li impedeix, però com ens acostem a les eleccions, volen mostrar la seua cara més anticlerical per a acontentar una part del seu electorat”.

“CROADA PERSONAL CONTRA L’ESGLÉSIA”

Ha insistit que l’equip de govern “va penalitzar l’activitat econòmica amb pujades d’impostos injustificades i innecessàries, malgrat que ha comptat amb la major capacitat inversora de la història de l’Ajuntament”, i ha afegit que “en la croada personal de l’alcalde i el seu govern contra l’Església Catòlica, estan arribant a l’absurd, perquè no té cap sentit que l’Ajuntament de València destine recursos municipals a una finalitat que va en contra del que es disposa en una Llei Estatal”.

Per a Català, “la posició del tripartit té una intencionalitat política clara: “Està en la línia sectària de l’actual govern de l’alcalde Ribó d’atacar i injuriar a tot aquell que no és del seu grat i, en canvi, afavorir als que sí que els són afins”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + quatre =