25n
25N
25N

Catalá (PP) censura que l'atur es dispara en un any en tots els barris de la ciutat

Catalá (PP) censura que l'atur es dispara en un any en tots els barris de la ciutat
13/07/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha censurat aquest dilluns que l’atur s’haja disparat en un any “en tots els districtes i barris de la ciutat, amb un increment del 28,86 per cent” del nombre d’aturats “des de juny de 2019 a juny de 2020”.

Així, ha indicat, en un comunicat, que la xifra d’aturats “ha passat de 52.583 el mes de juny de 2019 a 67.759 aturats al tancament del mes de juny” i ha apuntat que la taxa d’atur en la capital valenciana se situa prop del 18 per cent, “per damunt de la Comunitat Valenciana”.

Pel que respecta a les dades per districtes, el PP ha exposat que els de “Ciutat Vella, amb un augment del 43 per cent en un any, i
l’Eixample, amb un increment del 38 per cent”, són els que han registrat una major pujada. Igualment, ha assenyalat que “Campanar, amb un augment del 30 per cent; Algirós, del 36 per cent i Camins del Grau” són altres llocs en els quals “també s’han produït importants increments”.

“S’ha destruït un de cada quatre ocupacions”, ha indicat el grup municipal ‘popular’, que ha considerat també “significatius els augments de l’atur en el Pla del Real, amb un 33 per cent, i Poblats del Sud i Nord, amb pujades del 27 i 36 per cent, respectivament”.

“En general, tots els districtes de la ciutat han experimentat pujades de l’atur en l’últim any, situant-se entre el 22 per cent de Poblats Marítims i el 43 per cent de Ciutat Vella”, ha insistit el PP. Ha afegit que “un dels casos més significatius és el de Ciutat Vella, on en barris com La Xerea s’ha duplicat el nombre d’aturats amb un augment del 70 per cent o el Mercat, amb un augment del 49 per cent; Sant Francesc, un 49 per cent i La Seu, un 49 per cent”.

“Ciutat Vella tenia 1.225 aturats el juny de 2019 i ara són 1.746 els aturats”, ha apuntat el grup municipal del PP. Després d’això, ha assenyalat que “Poblats Marítims, Quatre Carreres i Patraix són els districtes on més ha augmentat els aturats en números absoluts”.

Referent a això, el grup municipal ha afirmat que “Poblats Maritims tenia en 2019 un total de 5.100 aturats que el juny de 2020 són 6.197, mentre que en Quatre Carreres en 2019 el nombre d’aturats era de 5.666 i en 2020, de 7.039”. “En el cas de Patraix s’ha passat dels 3.630 als 4.680 aturats en un any. En Poblats Marítims un 11 per cent dels seus veïns està en l’atur mentre que en Quatre Carreres són el 10 per cent i en Patraix, el 8 per cent”, ha manifestat.

“MESURES URGENTS”

María José Catalá ha reclamat “mesures urgents” davant aquestes xifres, “tant de l’Ajuntament de València com de la Generalitat valenciana per a frenar aquesta escalada de desocupació”. La portaveu del PP ha assenyalat que l’evolució interanual de la desocupació a la ciutat, del 28,86 per cent, “és molt preocupant i confirma, lamentablement, una tendència negativa que va començar a inicis de l’any amb pujades de l’atur abans de l’estat d’alarma”.

La responsable ‘popular’ ha comentat que “des que es va iniciar la crisi sanitària” generada per la Covid-19″ i “davant l’evolució de l’atur en l’últim any” el seu grup ha presentat “iniciatives al ple i a les comissions –municipals– per a frenar la desocupació, proposant incentius a les contractacions i bonificacions fiscals per la generació d’ocupació”.

Catalá ha lamentat que aquestes iniciatives “sempre han trobat el rebuig del govern” local que conformen Compromís i el PSPV i ha censurat que l’executiu haja “preferit mirar a una altra part i apuntar que és competència de Generalitat i Govern d’Espanya”. “La millor política social que pot fer un ajuntament és la de fomentar la creació d’ocupació”, ha apuntat.

Així, ha asseverat que “és prioritari reorientar el nombre més gran de recursos municipals a la reactivació de l’economia i generar nous llocs de treball”. El PP demana a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “no continue amb l’acanada als valencians, provocat per la pujada d’impostos i taxes”.

Aquest grup municipal ha considerat “essencial”, per a “generar activitat econòmica i ocupació”, que “els estalvis es queden en les butxaques dels valencians i no es dediquen a pagar la pujada d’impostos i taxes”.

LLICÈNCIES

María José Catalá ha insistit en la seua petició de posar en marxa “un pla de xoc per a desbloquejar el col·lapse de les llicències”. Referent a això, ha exposat que “només ha augmentat el personal del servei de llicències urbanístiques i d’activitats en sis funcionaris quan les sol·licituds, abans de l’inici de la pandèmia, havien augmentat un 980 per cent” i “quan ja hi havia un col·lapse de 4.600 expedients per resoldre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 18 =