caixa popular

Torna Casual Concert & Lounge de l'Orquestra de València

Torna Casual Concert & Lounge de l'Orquestra de València
17/05/2017 -

El Palau de la Música ofereix aquest divendres la segona edició del projecte Casual Concert & Lounge, un concert-espectacle de l’Orquestra de València amb un caràcter diferent, informal, impactant, sense perdre l’excel·lència i la qualitat del gran repertori clàssic.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha presentat hui la nova edició, acompanyada pel director del Palau, Vicent Ros, el director musical, Josep Vicent, i l’actor Juan Echanove, que protagonitzaran l’espectacle. El concert començarà a les 20.30 hores del divendres 19 amb un preu de 10 euros. Gloria Tello ha explicat que aquest nou concert “s’emmarca en l’aposta Palau Obert, amb la qual volem projectes pioners, no sols atraure nous públics, sinó també fer del nostre Palau un auditori capdavanter, referent de qualitat, excel·lència i també d’innovació”.

El II Casual Concert & Lounge serà, en paraules de la regidora, “un espectacle interactiu on, sota la direcció de Josep Vicent, es podrà gaudir també de la presència de l’actor Juan Echanove, que aporta, sens dubte, una dosi extra de qualitat”. Per la seua banda, Vicent Ros ha assegurat que aquest projecte “reforça la nostra voluntat d’invertir i apostar per nous formats atractius, juntament amb els nostres concerts d’abonament, perquè vinguen i gaudisquen totes i tots”. “Volem trencar amb els estereotips de la música clàssica i canviar la tendència d’assistència, i és per això que és necessari innovar i arriscar”.

En la primera part s’interpretarà l’Obertura festiva de Dmitri Xostakóvitx i Hamlet, drama simfònic sobre la música incidental del mestre rus, al qual posarà veu l’actor Juan Echanove. Josep Vicent ha afegit que “l’obra Hamlet que s’escoltarà no existeix, perquè Juan Echanove i jo hem creat el projecte teatral sobre la meravellosa música incidental que Xostakóvitx va escriure”. L’actor s’ha reafirmat en eixa apreciació, ja que ha explicat que “quan vam decidir fer Hamlet vam pensar que les partitures que no existeixen són les més apassionants perquè es van creant amb passió, i és per això que mai vaig tirar aquesta partitura, perquè sabia que la tornaríem a fer”. També l’actor ha comentat que ha assistit a l’assaig de hui i “m’ha donat una descàrrega elèctrica en veure el gran treball que s’estava fent”. Per acabar, ha manifestat la seua satisfacció de “poder treballar amb una de les millors orquestres que he sentit en la meua vida”.

En la segona part es podrà escoltar l’estrena a Espanya i la versió definitiva de l’espectacular posada en escena de La consagració de la primavera d’Igor Stravinsky, amb projecció i il·lustracions de còmic del dibuixant Sagar Forniés. Comptarà amb una il·luminació especial i la interacció del director amb el públic. En aquest sentit, Josep Vicent ha dit que “Sagar ha construït una pel·lícula amb imatges de còmic, ha plasmat a la perfecció la idea del renaixement de la naturalesa”.

La part clàssica compta amb realització audiovisual amb dos càmeres, per a seguir de prop els detalls del concert. Després d’aquest concert, el públic podrà quedar-se al Vestíbul dels Tarongers, on hi haurà música ambient, i podrà parlar amb els músics per a intercanviar impressions.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats