25n
Orgull
Orgull

Casado (PP) insisteix en el castellà com a llengua vehicular i defèn que les cooficials siguen "mèrit" i no "requisit"

Eduardo Parra - E.P.

Casado (PP) insisteix en el castellà com a llengua vehicular i defèn que les cooficials siguen "mèrit" i no "requisit"
01/04/2019 -

El president del PP, Pablo Casado, ha defès que el castellà siga la llengua vehicular en l’Educació i en l’Administració, insistint en la seua proposta d’aprovar una la Llei de Llengües si arriba a la Presidència del Govern, amb l’objectiu d’evitar l’existència d’una administració “paral·lela i endogàmica”.

Segons ha explicat en els Esmorzars Informatius d’Europa Press, el líder del PP ha dit que, si entra en vigor eixa llei, es garantirà “que no es puga accedir a un lloc públic si no es fa amb igualtat de tots els espanyols”. Així, ha reivindicat que les llengües cooficials, com el gallec, “no siguen un requisit”, sinó en tot cas un mèrit”.

En aquest sentit, ha argumentat que “no és just” que una persona de Madrid “no puga opositar” a Catalunya, i “sí al contrari”, al mateix temps que ha rebutjat un sistema “excloent”. “Una altra cosa és que després hagen d’aprendre l’idioma”, ha precisat, recordant que així succeirà especialment en llogarets o pedanies en les quals, per exemple, el gallec o el valencià siga l’idioma usat de forma “majoritària” per la població.

Per al PP, segons ha incidit Casado, és “fonamental” que “no patisca l’usuari del servei públic” de les diferents comunitats autònomes amb llegua pròpia, com Galícia.

“Imagine que algú a València preferirà que venja el millor metge, encara que siga extremeny i no parle valencià, llevat que vullguen una administració paral·lela i endogàmica”, ha subratllat, per a postil·lar que açò mateix succeeix en l’àmbit de la docència i de l’administració en general.

Així, a més de reivindicar que el castellà siga l’utilitzat en l’Administració, ha destacat la necessitat que les oposicions públiques siguen en castellà amb l’objectiu que els castellanoparlants estiguen en igualtat de condicions.

SENSE “PRIVILEGIS”

“És bastant assenyat que en un país unit no puga haver-hi privilegis que a més acaben en una administració endogàmica”, ha manifestat.

Amb aquests arguments, el candidat del PP a la presidència del Govern, Pablo Casado, ha reiterat la seua proposta d’un “MIR educatiu”, igual que existeix en medicina, perquè el personal docent “siga triat nivell nacional”.

En l’àmbit educatiu, ha torne a defendre la llibertat d’elecció dels pares, una avaluació pública de coneixements a nivell nacional i bilingüisme “però en anglés”, entre altres mesures.

LLEI PER A IMPULSAR LA MATERNITAT

Durant l’esmorzar informatiu, Casado ha insistit també que el PP promourà una Llei de Suport a la Maternitat en cas que governe, en la qual apostarà per mesures fiscals, econòmiques i de suport a la família. Aquesta norma, segons ha explicat, està molt lligada a la necessitat d’acabar amb la despoblació en zones rurals.

Amb l’aprovació d’aquesta llei, “qualsevol dona” tindrà el “suport de l’administració” de cara a la seua maternitat, entre altres coses, beneficis fiscals o facilitats per a la conciliació o teletreball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 6 =