25n
25N
25N

Casado diu sobre les inundacions que no s'ajuda "sobrevolant" sinó "trepitjant el fang i fem"

Casado diu sobre les inundacions que no s'ajuda "sobrevolant" sinó "trepitjant el fang i fem"
26/09/2019 -

El president del PP, Pablo Casado, ha reclamat aquest dijous al Govern les ajudes per als afectats pel temporal que va afectar bona part del sud-est peninsular fa dues setmanes i que va deixar set víctimes mortals, de manera que “ara el que queda és avaluar els danys i fer que les ajudes arriben molt prompte”.

“El medi ambient no es defensa només a Nova York, es defensa venint a Almeria, no sobrevolar-la, trepitjant el fang, trepitjant el fem i veient que ací hi ha històries esquinçadores dels qui l’han perdut tot”, ha manifestat Casado en una visita a una explotació ramadera l’amo de la qual ha perdut 200 caps d’ovella.

En aqueixa línia, ha incidit que “parlar de medi ambient és parlar d’agricultura i ramaderia, que és el que combat el canvi climàtic”, sentit en el qual ha mostrat la seua postura “prop dels afectats” de les províncies d’Almeria, Murcia, Alacant i Albacete.

“No fem més discursos que es queden als Estats Units, no fem tant sobrevols des d’helicòpter i que es venja a trepitjar el terreny amb ajudes comptants i sonants”, li ha reclamat al president en funcions, Pedro Sánchez.

En una compareixença sense preguntes dels mitjans, el líder del PP ha urgit al Govern que transferisca els fons destinats a pal·liar els danys als afectats, atés que ha destacat que des de la Junta d’Andalusia s’han alliberat ja 75 milions d’euros per als afectats a les províncies de la regió.

De la mateixa manera, i després de valorar les accions en l’àmbit local per part de la Diputació d’Almeria i l’Ajuntament de la capital, Casado ha insistit que “el medi ambient també són infraestructures”, de manera que bona part dels danys ocasionats per les riuades es deuen al fet que “hi havia rambles que no s’han netejat oportunament”.

Amb això, el dirigent popular ha recalcat que a través dels pactes nacionals de l’aigua i els plans hidrològics proposats pel seu partit ja es plantejaven “neteges de rambles, noves canalitzacions, noves basses i noves infraestructures que mitigaren aqueix tipus de fenòmens”.

Casado, que ha recorregut durant una mitja hora la zona pròxima al càmping d’Almeria en el qual es van produir 60 desallotjaments arran de la gota freda, espera que les pluges torrencials viscudes recentment no es tornen a repetir en “dècades” i que, per a llavors, “hagen arribat les ajudes” als afectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =