25n
25N
25N

Casado acusa Sánchez de "traïció a Espanya" per acceptar negociar amb Torra la "ruptura de la sobirania nacional"

Li exigeix que comparega amb urgència en el Congrés per a rendir comptes del que està “fent amb Espanya a les fosques”

Casado acusa Sánchez de "traïció a Espanya" per acceptar negociar amb Torra la "ruptura de la sobirania nacional"
21/12/2018 -

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest divendres a Pedro Sánchez de cometre “un acte de traïció a Espanya” després de la seua reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ja que, al seu entendre, el diàleg que planteja és la negociació de “quan i com es trenca la sobirania nacional”. Per tot açò, ha sol·licitat la compareixença “urgent” del cap de l’Executiu davant el Ple del Congrés per a donar compte del que està “fent amb Espanya a les fosques”.

“Van intentar disfressar com una apel·lació al diàleg una cosa que és la ruptura de la màxima expressió del diàleg, que és la Constitució, però el que ahir es va iniciar no va ser un diàleg sinó que es va iniciar la negociació de la ruptura de la sobirania nacional”, ha emfatitzat en un acte a Palma de Mallorca de presentació dels candidats del PP a les autonòmiques.

Casado ha assenyalat que el “bucle” que es viu amb Catalunya va arribar aquest dijous al seu “més penosa expressió” en la reunió entre Sánchez i Torra, amb un “protocol de cimera bilateral” en el qual el president del Govern va ser rebut a Barcelona com a “cap d’un Estat estranger”.

“LITÚRGIA DE CIMERA BILATERAL”

El president del PP ha indicat que eixa trobada amb la “litúrgia d’una cimera bilateral” va incloure a més la “humiliació de fer-ho públic i patent” en posar en una foto conjunta. “Al final el que pareixia era una cimera entre dos governs diferents”, ha exclamat, per a afegir que fins a la premsa parla de “traïció”, “vergonya” o “ignomínia”.

Açò sí, ha assegurat que “el més preocupant” és que l’ocorregut és “un punt de partida”. “Després del d’ahir, el centre de comandament de l’independentisme català ja està en el Palau de la Moncloa”, ha asseverat.

A part de “la litúrgia i les imatges”, Casado ha destacat que el que es va produir a Barcelona aquest dijous va ser una “declaració de reconeixement que s’ha optat per la traïció a la nació espanyola oculta en una suposada negociació de competències bilaterals” entre dos òrgans administratius que “no són equivalents”.

“Un acte de negociació amb qui té segrestat als catalans és un acte repugnant de per si mateix, però si ho protagonitza un Govern és un acte de traïció a Espanya”, ha afirmat rotund el president dels ‘populars’.

SEGUINT ELS PASSOS DE ZAPATERO

Segons Casado, eixa trobada a Barcelona és el “capítol segon” de l’oferta de reforma de l’Estatut català que Sánchez va realitzar fa una setmana als independentistes, en línia amb el que va fer en el seu moment José Luis Rodríguez Zapatero amb Pasqual Maragall.

En aquest sentit, el líder del PP ha insistit que ara Sánchez vol impulsar el mateix “cordó sanitari” que va obrir Zapatero aleshores després del conegut ‘Pacte del Tinell’. I en eixe context han emmarcat també els “missatges xifrats” que en els últims mesos s’han llançat el Govern i Govern.

Segons Casado, Sánchez té “síndrome d’Estocolm” i està “captiu voluntàriament dels independentistes” perquè necessita el “menjar” i “ajuda” dels independentistes per a seguir en el Palau de la Moncloa.

ELECCIONS GENERALS JA

Casado ha acusat Sánchez d’haver “triat afeblir a l’Estat per a mantindre” el seu Govern i d’anar “contra la Constitució” que va prometre defendre. “El PP necessita preservar l’Estat tirant a aquest Govern, això és molt important”, ha manifestat, collint un aplaudiment del seu auditori.

Dit açò, ha anunciat que la seua formació va a sol·licitar la compareixença urgent del president del Govern davant el Ple del Congrés perquè explique “el que està fent amb Espanya a les fosques, sense rendir cap explicació al Congrés, a la nació”.

A més, una vegada més ha exigit l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la convocatòria d’eleccions generals de manera immediata després d’eixe missatge “bilateral humiliant” per a Espanya. “No s’inicia un diàleg sinó la negociació de quan i com es trenca la sobirania nacional a Espanya”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − deu =

torrent