caixa popular

La Casa Tàvio de Catadau és convertirà en un centre cultural

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “És d’aplaudir el gran esforç que un ajuntament menut com el de Catadau realitza per a rehabilitar i dignificar aquesta casa emblemàtica del poble, que a més serveix per posar en valor la seua història i la seua tradició”

La Casa Tàvio de Catadau és convertirà en un centre cultural
11/05/2018 -

La transformació de l’emblemàtic edifici de la Casa Tàvio de Catadau en un centre cultural i social continua endavant gràcies a les inversions de la Diputació de València. Així ho ha pogut comprovar la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la visita que ha realitzat al municipi de La Ribera Alta junt amb l’alcalde de la localitat, Héctor Roig, i altres membres de la corporació local.

El municipi ha dedicat en total 200.000 euros de les inversions de la Diputació per a la remodelació d’aquest edifici històric, ubicat al centre del poble, que comportarà l’habilitació de diverses sales i espais d’ús públic per a associacions i entitats culturals on es podran desenvolupar activitats lúdiques i culturals en un espai emblemàtic del passat del municipi.

Maria Josep Amigó ha valorat “el gran esforç que un ajuntament menut com el de Catadau realitza per a rehabilitar i dignificar aquesta casa emblemàtica del poble, que a més serveix per posar en valor la seua història i la seua tradició. És molt important veure que és un esforç gran per a un municipi com Catadau, però amb el recolzament d’altres institucions com la Diputació podrà fer-lo realitat”.

La vicepresidenta també ha destacat la bona acollida que tenen els nous criteris de repartiment d’inversions, i ha reiterat que “estem d’enhorabona, perquè la nova enquesta que hem presentat a la Diputació sobre l’avaluació que fan els alcaldes i alcaldesses de la gestió de la Diputació confirma que estan satisfets, la majoria d’ells ens puntua de 7 a 10 punts, i això ens encoratja a continuar endavant”.

La Casa Tàvio és una casa de finals del segle XVIII que està integrada en l’economia i la història del poble. La Tàvio és el lloc on antigament s’eixugava la pansa i els cucs de seda per a la producció d’aquest teixit, i amb les inversions de la Diputació es vol integrar en ell un edifici de tipus cultural i associatiu. El projecte de reforma i rehabilitació respectarà algunes de les dependències històriques de l’edifici, com la cuina, la sala d’estar i l’habitació per tal de mostrar com eren aquestes instal·lacions originals.

L’alcalde de Catadau, Héctor Roig, ha mostrat durant la visita la seua satisfacció pels nous criteris objectius amb els que la Diputació atorga els fons dels distints plans reglats que desenvolupa a les comarques valencianes. Sobre el projecte de reforma de la Casa Tàvio, l’alcalde Roig ha afirmat que “volem integrar en aquest edifici històric i emblemàtic unes instal·lacions adequades i condicionades per a desenvolupar activitats culturals, i a més mantindrem algunes de les parts de l’edifici en la seua forma original per tal de mostrar com eren a la seua època ”.

Els fons que ha rebut el municipi de La Ribera a través dels distints programes de la Diputació s’han invertit, a més, en altres obres com l’adequació i renovació del saló de la música de la Casa de la Cultura, la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol del poliesportiu municipal, la col·laboració amb el centre de dia ‘Depén de tu’, així com la millora de diversos col·lectors d’aigües pluvials del municipi i la renovació d’alguns carrers.

Catadau rep un 20% més de fons de la Diputació

Des del 2015, la Diputació de València ha invertit en Catadau al voltant d’1.282.000 euros a través dels distints plans de subvencions reglades de la corporació, en els que s’inclou el Pla de Serveis i Obres Municipals 2018-2019. A falta de conèixer les inversions dels IFS de 2018 i 2019, els fons rebuts pel municipi de l’Horta han crescut durant l’actual legislatura un 20% en comparació a l’anterior, quan la localitat de La Ribera Alta va percebre 1.078.200 euros.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + tretze =

Valencia orgullosa