25n
25N
25N

La Casa dels Bous recupera la identitat dels Poblats Marítims

La Casa dels Bous recupera la identitat dels Poblats Marítims
11/06/2019 -

La Casa dels Bous acollirà una de les tres seus del Museu de la Mar, juntament amb les Drassanes (Grau) i una nau de les antigues drassanes de la Unión Naval de Levante (la Marina). El projecte està caracteritzat per la identitat dels Poblats Marítims i la pesca, a més d’incorporar un caràcter tecnològic. D’altra banda, aquest treball consisteix en la restauració de l’edifici i del pati com un espai cultural i museogràfic, i també la construcció d’un nou edifici d’ús sociocultural i gastronòmic, que connecta amb el jardí de Tenyidors.

Aquest projecte està adjudicat a la cooperativa d’arquitectes, El Fabricant de Espheras, sota la direcció de Pascual Herrero. L’import del projecte és de 60.500 euros i actualment està en la fase de revisió per part dels tècnics i la Regidoria. Una vegada estiga revisat i s’inicie la licitació, es calcula que l’obra tardarà catorze mesos i costarà al voltant de dos milions d’euros.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Gloria Tello, ha destacat que «la intenció d’aquesta restauració és fer realitat la demanda de crear el Museu de la Mar, ja que sempre l’hem entés com una necessitat en aquesta ciutat». «L’objectiu del projecte és recuperar el patrimoni de la Casa dels Bous, mitjançant intervencions de consolidació i restauració.»

D’una banda, el pati dels Bous serà la zona d’accés del recinte, que estarà connectat amb el jardí de Tenyidors mitjançant dues obertures en el mur que els separa. D’altra banda, la Casa dels Bous tindrà un punt d’informació i recepció en la planta baixa i, a més, en la primera planta estaran les oficines i l’administració.

Així mateix, darrere de la casa està la Nau d’Estables, on s’habilitaran dos espais culturals: d’una banda, a la planta baixa hi haurà un espai per a exposicions permanents i, d’altra banda, la primera planta s’habilitarà per a usos múltiples i exposicions temporals. A més, es construirà un nou edifici, que també connecta amb el jardí de Tenyidors, per a complementar-ne els diferents usos, com per exemple un espai per a tallers, una cafeteria i una zona per a acollir diferents activitats culturals.

«La intenció és que aquest siga un espai destinat als veïns i veïnes per a la realització d’activitats culturals com a cinema d’estiu o concerts, i perquè també coneguen la història d’aquest barri a través d’arquitectures, oficis i vivències de la pesca tradicional», ha assenyalat Tello.

D’altra banda, el discurs museogràfic que proposa el projecte està compost per quatre àrees: poblats marítims i la seua relació amb la pesca, l’edifici de la Casa del Bous i Tenyidors, els homes i les dones del mar, i els arts de la pesca. Així mateix, el director del projecte, Pascual Herrero, ha explicat que «ha sigut necessari entendre el projecte com un entorn de protecció. Aquest museu té sentit des de la recuperació de la identitat del barri».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 5 =