25n
25N
25N

Carta oberta de la Doctora, Carmen Martínez, cap de zona Bàsica d'Alboraia

Carta oberta de la Doctora, Carmen Martínez, cap de zona Bàsica d'Alboraia
17/08/2016 -

La metgessa de família i cap de zona bàsica d’Alboraia, Carmen Martínez, escriu una carta explicant els motius del tancament temporal del consultori de Racó de Sant Llorenç.

Com estava previst, el pròxim 1 de setembre, Racó de Sant Llorenç tornarà a passar consulta.

Fa uns dies vaig llegir amb sorpresa una notícia publicada en el periòdic Las Provincias, referint-se al tancament temporal del consultori auxiliar Racó de Sant Llorenç d’Alboraia.

Són poques les ocasions en les quals una persona és coneixedora en profunditat del tema sobre el qual es parla, fins al punt de poder rebatre-ho o almenys concretar amb major fidelitat els fets, i que com he pogut comprovar, són moltes les vegades en les quals es comenten arbitràriament. En altres ocasions, com és el cas, pugues fins i tot arribar a percebre’s que s’utilitzen en honor d’interessos particulars. Aquestes són les raons per les quals m’he decidit a manar aquesta nota a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alboraia i amb l’única intenció que almenys els usuaris afectats i la resta dels usuaris d’Alboraia puguen ser coneixedors de la realitat més exacta.

No em mou a açò cap interés polític ni partidista, ja que no pertany a cap. Sóc mèdic de família d’Alboraia des de fa 14 anys i cap de zona bàsica sanitària des de l’1 de juny d’aquest mateix any.

Són molts els pacients que tinc a càrrec meu i moltes més les persones que em coneixen professionalment, perquè al llarg d’aquests 14 anys les he atés. Aquesta és la meua única carta de presentació i el meu únic aval.

En el consultori auxiliar de Racó hi ha dos metges. Quan arriben les vacances estivals són substituïts per a poder assumir l’atenció sanitària que aquest consultori té assignada, una població de 3.800 persones que a més no disminueix durant el període estival, fins i tot augmenta.

Com tots els anys estava prevista en el pla de vacances la dotació de personal per a la substitució. Tenint a més el metge assignat, un professional ja conegut per la població, sent aquest fet molt important tractant-se de persones majors.

Per circumstàncies que no fan al cas comentar, aquest professional va fallar en l’últim moment i no va poder ser substituït per no haver-hi facultatius en les borses de treball. Es continue cercant dia rere dia en tots els departaments i unitats, així com en altres comunitats autònomes.

El 15 de juliol, per a poder continuar oferint una atenció de qualitat a temps complet, vam haver de prendre la decisió de tancar Racó i unificar en el consultori dels Furs tota l’atenció, amb el suport dels metges que estem en aquest consultori i que hem col·laborat en l’atenció dels pacients desplaçats des de Racó.

Tancar el consultori de Racó ha suposat una càrrega de treball sobreafegida.

Valorant el tancament com la millor opció vaig sol·licitar permís a la Conselleria de Sanitat directament a la meua directora de departament i també a l’alcalde d’Alboraia, qui va entendre la situació en la qual ens trobàvem.

El trasllat es va anunciar degudament tant en el consultori com en les pàgines de l’Ajuntament.

No va haver-hi en cap cas una falta de previsió per part de la Conselleria si no unes circumstàncies adverses que hem solucionat de la millor manera possible i que a més ja a data 12 d’agost puc afirmar que amb èxit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 2 =