caixa popular

València estrenarà els primers carrils bus-bici compartits

El carril bici compartit es realitzarà en les grans vies Ferran el Catòlic i Ramón i Cajal

València estrenarà els primers carrils bus-bici compartits
17/04/2018 -

L’anell ciclista segueix augmentant i, per a aquest 2018, estan previstos la creació d’un total de 13 carrils bici. Un projecte ambiciós, impulsat per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, que té com a objectiu no solament connectar tota la ciutat, sinó també fomentar una mobilitat més sostenible, respectuosa amb el medi ambient, i que faça, en paraules de Grezzi, ‘una ciutat més amigable per al vianant’. Així, i seguint en la línia que es porta impulsant des d’aquesta regidoria, València comptarà, enguany, amb el primer carril bici compartit per autobusos i bicicletes.

Seran les grans vies Ferran el Catòlic i Ramón i Cajal les triades per a dur a terme aquesta iniciativa. I és que es tracta d’una de les zones de la ciutat on més tràfic es concentra, amb una mitjana de 50.000 vehicles al dia. D’aquesta manera, la construcció d’un carril bici entorpiria més la circulació, en perdre un dels carrils, que podria generar embossos. Així, amb aquesta opció, a més de posar una solució a la continuació de l’anell ciclista, no es realitzarien modificacions en els carrils, i els ciclistes podrien desplaçar-se amb seguretat.

En aquest sentit, aquest primer carril compartit seria unidireccional, per la qual cosa el carril bus de la dreta estaria reservat per a desplaçar-se des de Plaça Espanya fins a Nuevo Centro, mentre que pel carril bus de l’esquerra, els ciclistes realitzarien el trajecte contrari en direcció al centre de la ciutat.

Amb un pressupost de 32.000 euros, l’Ajuntament de València continua duent a terme les propostes més demandades dels pressupostos participatius de 2018, ja que el carril bici per aquestes grans vies va ser un dels projectes que va aconseguir més suport veïnal. D’aquesta manera, tot apunta que, abans que acabe l’any, s’hauran realitzat totes les actuacions necessàries perquè aquest carril bici compartit funcione correctament. Per això, a més de pintar-ho, serà necessària senyalització específica per a connectar aquest nou carril amb el carril bici que ja existeix en Piu XII.

Encara s’està treballant en el projecte, però els tècnics de mobilitat aposten clarament per aquest carril compartit. Els motius? Acabar amb la inseguretat dels ciclistes, ja que es delimitaria el seu espai amb una línia roja, així com facilitar el desplaçament amb bici sense generar problemes en la circulació dels vehicles. I és que, al final, es tracta de crear una ciutat en la qual tots tinguen el seu lloc. Així mateix, aquesta iniciativa no suposaria afeccions en la circulació dels autobusos, ja que les diferents parades que realitzen durant aquest recorregut, no els permet conduir a una velocitat elevada.

Carrils bici per a 2018

Els carrils bici que ja estan en licitació seran els de les avingudes de Burjassot, de la Constitució i de Suècia; els dels carrers Conca, Palleter, Manuel Candela, Tomàs de Montanyana i el Pont de Campanar, així com el carril bici de Regne de València que, en paraules de Grezzi, ‘es realitzarà en la calçada per a respectar l’espai que tots hem de tenir en la via pública’. Així mateix, a aquests projectes de carril bici se’ls sumaran els que estan pendents de licitació que correspondran als de Juan XXIII, Mestre Rodrigo i l’eix Sancho Tello – Jerónimo Monsoriu, però també els carrils bici de les avingudes del Port, de Primado Reig, de l’Institut Obrer i el del carrer Alacant, que estan pressupostats.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018