Carolina Pascual anuncia la primera reunió al desembre per a avançar en el Pacte Social per la Innovació

A principis de 2020 es presentarà un document inicial sobre el model de finançament pluriennal de les universitats públiques valencianes

Guardar

Carolina Pascual
Carolina Pascual

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat que, el mes de desembre, la Conselleria d'Innovació, Universitats Ciència i Societat Digital convocarà a tots els agents del Sistema Valencià d'Innovació, sindicats i partits polítics en la primera reunió per a avançar en el Pacte Social per la Innovació.

Durant la seua compareixença en Les Corts per a marcar les línies de la Conselleria en aquesta legislatura, Pascual ha destacat que "les sinergies i la col·laboració seran claus en el camí per a fer realitat la societat del coneixement".

"Al desembre reunirem administracions, universitats, empresaris i sindicats, emprenedors, agents innovadors, i també, partits polítics, per a ser capaços d'interconnectar l'ecosistema innovador de la Comunitat i donar-li impuls", ha ressaltat.

Pascual ha subratllat que la Conselleria "lidera i coordina les polítiques d'innovació a fi de fer de la Comunitat un referent".

Alguns dels objectius passen per "el desplegament d'infraestructures potents que permeten la implantació del 5G o un pla de transformació digital del teixit productiu de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de modernitzar a les nostres empreses i situar-les en un nivell de gran competitivitat".

També s'ha referit a la lluita contra la bretxa digital i ha anunciat que s'establirà un Observatori que detecte "les fortaleses, les febleses, per a una avaluació inicial i contínua de l'estat d'implantació de la societat digital en la ciutadania".

"Ningú pot quedar exclòs", ha dit, i ha apuntat que s'abordarà des de tres punts de vista: d'accés, d'ús i de qualitat d'ús.

Ha defensat la promoció de vocacions de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, "ja que són les principals titulacions que es demandaran en el futur". En aquesta línia, ha posat especial èmfasi en les vocacions femenines, ja que la seua reducció pot "engrandir la bretxa salarial entre homes i dones".

Pascual ha destacat que "la implicació de la Universitat és fonamental", ja que és "el bressol del coneixement": Per això ha ressaltat que a l'octubre es reunirà un grup de treball per a elaborar el document inicial sobre el Pla de Finançament Pluriennal de les Universitats Públiques Valencianes, que serà presentat a principis de 2020.

La consellera ha ressaltat que les universitats "porten molt temps esperant aquest pla", amb la finalitat de poder "establir estratègies a llarg termini". "És una reivindicació justa i la Conselleria es bolcarà en aquest assumpte", ha dit.

Un altre dels eixos de la política universitària és, segons la consellera, "l'ordenació dels títols universitaris, que implica revisar la implantació de noves titulacions, estudiar les necessitats i la sostenibilitat econòmica i social".

També ha volgut parlar entorn de la retenció i atracció del talent. Carolina Pascual ha ressaltat "el gran èxit del Programa GEN-T" i ha apuntat que es farà "un pas més amb la creació d'una institució per a la captació d'aquesta excel·lència".

A més, s'articularà un Mapa de la Ciència, que posarà en relleu tota l'excel·lència que ja existeix en la Comunitat.

Cohesió Territorial

La consellera ha remarcat que la vertebració i la cohesió territorial és una mirada que està clara amb la creació d'aquesta nova Conselleria. "La seu està a Alacant, en el sud de la Comunitat, i sóc la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de tota la Comunitat".
Destacats