25n
25N
25N

Carmen Moreno: 'Des de la meua modesta posició, intente canviar tot allò que puga ser millorable a Manises'

’Hui dia, em sorprén ocupar el lloc que ocupe com a regidora. És d’aquests esdeveniments que sorgeixen en la vida si més no t’ho esperes’

Carmen Moreno: 'Des de la meua modesta posició, intente canviar tot allò que puga ser millorable a Manises'
03/04/2017 -

Carmen Moreno, regidora de comerç i mobilitat, sempre ha estat vinculada professionalment al món del comerç, però també ha tingut clar que la mobilitat urbana per al comerç és fonamental. Des que va arribar a l’Ajuntament de Manises treballa per a crear una ciutat sostenible que afavorisca al comerç local.

València Extra ha parlat amb Carmen Moreno, que ens ha fet un balanç dels projectes que estan duent a terme, però també ens ha mostrat el seu costat més personal.

Què suposa per a Carmen Moreno posar-se al capdavant de la Regidoria de Comerç i Mobilitat de l’Ajuntament de Manises?

Abans de res molta responsabilitat, vaig tenir la sort que em triaren per a representar la regidoria de comerç per la meua trajectòria professional, la de mobilitat urbana sostenible va ser elecció pròpia, ja que considere que formen un bon tàndem, són necessàries i una complementa a l’altra. El comerç actua com a vertebrador de les nostres ciutats, no hi ha ciutat sense comerç, és també animació de l’espai públic, fomenta la socialització dels habitants, genera ocupació de qualitat i riquesa per al municipi. La mobilitat per al comerç és fonamental, l’experiència de diferents localitats, en les quals s’han anat implantant actuacions favorables a les formes de desplaçament més sostenibles, mostren que és necessari i possible establir aliances entre el xicotet comerç i la majoria dels seus clients, els vianants, ciclistes i usuaris dels transports col·lectius. La ciutat sostenible per la qual estem treballant afavoreix enormement al nostre comerç urbà.

Heu dut a terme algun projecte històric que demandaven els veïns de Manises?

Quan entrem a governar vam poder comprovar la dificultat econòmica amb la qual ens trobem el consistori, preveient que alguna sentència poguera ser desfavorable. Al principi, és cert, que es va gestionar de manera austera. Estem barrejant alguns projectes ambiciosos com és poder realitzar un centre comercial obert, és un espai urbà ben delimitat que agrupa una oferta integrada de comerços i negocis independents que cooperen entre si per a millorar el seu atractiu i compartir serveis, que és gestionat professionalment mitjançant la participació pública i privada, i que es dirigeix al seu mercat mitjançant una imatge i estratègia única.

En el que concerneix mobilitat, s’ha realitzat un estudi sobre itineraris ciclistes, que ja està finalitzat per a poder unir tot el municipi. Fins al moment solament existeixen alguns fragments de carrils bici que no disposen de continuïtat, la qual cosa obliga als ciclistes a desplaçar-se per la calçada amb el consegüent risc. Per a poder fomentar formes de desplaçament més sostenibles cal facilitar les infraestructures necessàries i que aquestes siguen segures per als usuaris que han optat per aquest mitjà de transport, per tant estem en fase d’executar els itineraris ciclistes en el nostre municipi.

També s’està realitzant un estudi sobre camins escolars segurs, que fomentarà els desplaçaments dels escolars de forma segura creant una xarxa d’itineraris perquè els xiquets es puguen desplaçar caminant o amb bici en els seus trajectes diaris. Es reduiran per tant el nombre de vehicles privats que traslladen als menors fins al col·legi, actuant en favor de la qualitat de l’aire, la millora del medi ambient i la seguretat viària infantil. També es pretén augmentar l’autonomia dels xiquets en els seus trajectes quotidians, creant condicions de seguretat.

En quines iniciatives esteu treballant? Què queda per fer?

Pel que fa a comerç, s’estan realitzant accions de dinamització comercial quasi mensualment, com en tot hi ha fórmules que estan obsoletes i en temes de comerç cal innovar constantment, moltes de les activitats es realitzen en col·laboració amb l’associació de comerciants, ja que són ells els que millor coneixen el sector. Nosaltres estem per a secundar i prestar l’ajuda necessària.
L’objectiu d’aquesta regidoria és mantenir el comerç ja establit i intentar augmentar significativament la seua presència, ara mateix estem celebrant la segona edició de la ruta de la tapa, de seguida una conferència café amb el títol “10 claus per a passar de la mediocritat a l’excel·lència en la teua relació amb els clients”, la formació és molt important, mai cal deixar d’adquirir coneixements, ja que vivim en una societat en continu canvi i hem d’estar preparats. La pròxima campanya és sobre la pasqua i, en fi, com podeu comprovar això és un no parar.

En mobilitat queda molt per fer en el nostre municipi, com he comentat anteriorment, s’ha realitzat l’estudi d’itineraris ciclistes, també s’està realitzant el de camins escolars segurs, ens hem adherit a un projecte europeu que és el joc de la serp, s’han col·locat aparca bicicletes en una primera fase en edificis municipals per a anar fent-ho extensiu per tot el municipi.

Per fer queden moltes coses, sempre cal intentar millorar, continuaré treballant sense escatimar esforços per a aconseguir un Manises més amable.

Com és el costat més personal de Carmen Moreno? Sempre has estat vinculada a la política?

Bé la meua història és una mica singular, porte molts anys dedicant-me professionalment al comerç, actualment compagine el meu càrrec de regidora amb la meua professió. Entendreu per tant perquè em van proposar poder representar la regidoria de comerç, sempre he estat molt vinculada al comerç. Vaig ser presidenta de l’associació de comerciants de Manises, membre actiu en la Plataforma pel Comerç Valencià i molt reivindicativa en aquests temes.

Mai m’havia plantejat entrar en política. Hui dia, em sorprén ocupar el lloc que ocupe com a regidora, és d’aquests esdeveniments que sorgeixen en la vida si més no t’ho esperes. Així em va arribar la proposta i, després d’estar pensant-ho durant molt temps, vaig decidir fer el pas i des de la meua modesta posició intentar canviar tot allò que puga ser millorable. La política transcorre en la vida quotidiana de tots els ciutadans. La meua trajectòria en primera línia és molt curta, però he de reconéixer que el que he viscut fins al moment és apassionant, també té els seus moments, com tot, difícils, però no canviaria l’experiència per res.

Finalment, un balanç de què portes de legislatura.

Sabent racionalitzar la despesa i gestionar adequadament els diners públics, amb honradesa i transparència, juntament amb la responsabilitat que he adquirit, el balanç és positiu, sempre he cercat solucions als obstacles que s’han plantejat durant el camí.

El nostre objectiu més ambiciós des de l’equip de govern, és que la ciutadania se senta representada i siga partícip de millors serveis i infraestructures.

Amb l’esforç i implicació de tots aconseguirem que Manises siga una ciutat més sostenible, més igualitària, més respectuosa amb el medi ambient, en resum, una ciutat més amable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 5 =

museo prehistoria