25n
25N
25N

Carmen Amoraga reivindica la labor d'historiadors i periodistes en l'era de les xarxes socials

Carmen Amoraga reivindica la labor d'historiadors i periodistes en l'era de les xarxes socials
28/10/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha reivindicat el treball que realitzen els historiadors i periodistes en l’era de les xarxes socials en la inauguració de la X Trobada Internacional d’Historiadors de la Premsa i el Periodisme, que se celebra al Centre Cultural de la Universitat de València.

En la seua intervenció ha destacat la contribució social i cultural que aporten els historiadors i periodistes, dues professions que es complementen i es necessiten mútuament. “El periodisme s’encarrega de relatar l’actualitat de hui, una actualitat que demà serà història”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha explicat que la similitud d’ambdós disciplines convergeix a “usar els mateixos mètodes per a realitzar el seu treball que és verificar els fets que es produeixen al nostre voltant, encara que bé és veritat que l’historiador té més temps per a construir la seua trama narrativa, per a abundar sobre l’explicació dels fets. Una profunditat de la qual manca el periodista constret pel temps de l’entrega del seu treball”.

Amoraga ha afegit que “la situació dels professionals del periodisme es complica hui en dia amb l’explosió de les xarxes socials amb què ens ha tocat competir als periodistes. Una piulada, una foto en Instagram, un comentari en Facebook obté una gran repercussió, de vegades, una mundial repercussió”.

Per això, ha instat reivindicar “el treball ben fet, la credibilitat d’allò que s’escriu i la perdurabilitat del que s’ha escrit. Dels debats que ací se celebren al llarg dels dos pròxims dies, es trauran interessants conclusions amb eficaces aplicacions”.

‘De la impremta a l’empresa multimèdia: el negoci de la comunicació en la història’ és el lema del X Trobada Internacional d’Historiadors de la Premsa i el Periodisme, que se celebrarà durant els dies 27 i 28 d’octubre, per primera vegada a Espanya, a La Nau, el centre cultural de la Universitat de València.

En el congrés participaran prop de 200 especialistes vinculats a la Xarxa Iberoamericana d’Historiadors de la Premsa, a l’espanyola Associació d’Historiadors de la Comunicació i 98 universitats i centres d’investigació d’Amèrica i Europa. Estudiosos de la premsa i el periodisme i la comunicació de Mèxic, Perú, Colòmbia, Xile, Cuba, Costa Rica, Estats Units, Argentina, Brasil, Portugal, França, Gran Bretanya i Espanya, exposaran les seues investigacions i intercanviaran experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − huit =

museo prehistoria