25n
25N
25N

Carmen Amoraga destaca la funció de les biblioteques 'en el desenvolupament d'una societat informada, participativa i crítica'

Carmen Amoraga destaca la funció de les biblioteques 'en el desenvolupament d'una societat informada, participativa i crítica'
02/12/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que “les biblioteques del segle XXI han d’afrontar el repte de mantenir el seu caràcter de servei públic bàsic i tenen una funció determinant en el desenvolupament d’una societat informada, participativa, crítica i transformadora del seu entorn”.

En la inauguració de la ‘IV Jornada de dret d’accés a la informació i a la cultura’, organitzada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni i pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes, la directora general ha agraït al centenar de bibliotecaris assistents la labor que realitzen. “Sou gent enamorada del vostre treball, convençuts que les biblioteques són unitats bàsiques d’accés a la cultura i que el que llegim en els llibres, la literatura, té un impacte determinant en el món real”, ha assenyalat.

Carmen Amoraga ha indicat que, l’èxit del funcionament de les biblioteques, “depén de la capacitat de gestió de les persones que estan al capdavant de les persones que prenen decisions en el sector públic i privat, és a dir, dels professionals i dels polítics”.

En aquest sentit, ha afegit que “la nostra intenció és habilitar els mitjans per a aconseguir una xarxa més horitzontal, més participativa, ja que tenim la sort de comptar amb excel·lents bibliotecaris que amb la seua professionalitat i espenta, han aconseguit en aquests anys tan difícils mantenir fora de perill el que constitueixen les institucions garants de la lectura i el coneixement. Aprofite per a agrair als bibliotecaris d’Onda, l’Eliana, Llíria i Alcoi, el fet que compartisquen les seues bones pràctiques en la sessió d’aquest matí”.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha reconegut els projectes que ha desenvolupat Adriana Betancur, bibliotecòloga i ponent d’aquesta jornada, que ha defensat la biblioteca com a element transformador de la societat i que ha dit en alguna ocasió que per a exercir el dret a la informació és necessari que el ser humà llija i per a entendre la societat cal ser una persona lectora.

L’objectiu d’aquesta jornada és afavorir la trobada de professionals i estimular el seu afany d’innovació i formació, a més de promoure la cohesió de la xarxa de biblioteques i l’intercanvi d’experiències.

Les primeres jornades es van celebrar en 2012 i, en anys successius, han constituït un marc de reflexió sobre la situació de les biblioteques en el context del segle XXI davant dels canvis imposats per la societat de la informació, la irrupció de les noves tecnologies i el nou context social. Les biblioteques, i per consegüent els bibliotecaris, estan realitzant un esforç d’adaptació a aquest canvi de paradigma encara en procés d’elaboració.

Aquesta IV jornada “insisteix de manera especial en aqueix procés de reflexió, a ampliar la visió més enllà de la realitat immediata, per a dibuixar la imatge de les biblioteques que la nostra societat necessita en ple segle XXI i establir els camins per a aconseguir-ho”, ha dit Amoraga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − cinc =