25n
25N
25N

Carlos Galiana assumeix les competències de Pere Fuset i remarca que no hi haurà canvis per a les Falles de València 2020

El nou regidor de Cultura Festiva assumirà l’agenda prevista per al seu predecessor i no farà modificacions ni en les celebracions ni en la cúpula de Junta Central Fallera

Carlos Galiana assumeix les competències de Pere Fuset i remarca que no hi haurà canvis per a les Falles de València 2020
28/02/2020 -

Carlos Galiana ja ha pres possessió com a successor temporal de Pere Fuset, qui ostentava la regidoria de Cultura Festiva, el càrrec de portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament i la presidència de la Junta Central Fallera. D’aquesta manera, Galiana afig totes aquestes competències a les que ja ostentava anteriorment com a regidor de Comerç, Control Administratiu, Innovació, Societat del Coneixement i Relacions amb els Mitjans, i també com a president de Mercavalencia i de Les Naus.

Sobre la seua capacitat per a compaginar tots aquests càrrecs, el successor de Fuset ha destacat l’important paper de l’equip tècnic que hi ha darrere de cadascuna de les competències, als qui ha demanat “comprensió i que redoblen els seus esforços durant els pròxims vint dies”.

Quant a la temporalitat del càrrec, Galiana ha aclarit que, de moment, ha acordat amb Fuset l’acompliment d’un any complet. A partir d’ací, mantindran contactes i relacions per a avaluar la situació personal de l’antic regidor de Cultura Festiva, i estimar si torna al seu càrrec i quan ho fa.

Galiana no preveu implantar canvis en les Falles de València

Com a regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Galiana ha destacat que “no hi ha temps per a realitzar cap canvi per a aquestes Falles 2020”. En aquest sentit, ha ressaltat la important labor que ha exercit durant tot l’any el seu predecessor, Pere Fuset: “ell ja ho ha deixat tot lligat i ben lligat per a aquestes Falles. Ha fet una gran faena i jo m’adaptaré al que ja hi ha”. D’aquesta manera, ha volgut cridar a la calma i a la tranquil·litat de cara a la celebració de la festa gran del Cap i Casal.

En el llarg termini, Galiana tampoc preveu grans canvis per a les Falles: “cal recordar que Fuset i jo som del mateix partit, i hem treballat junts en l’elaboració del programa de Cultura Festiva. Per això, se sobreentén que tots dos seguim la mateixa línia en aquest tema”, resolia sobre aquesta qüestió.

Quant a la relació entre ells, Carlos Galiana ha destacat una gran cordialitat i la voluntat de cooperació. “Ja ens hem reunit per a ultimar els preparatius de la Crida i de tots els actes que tindran lloc aquest cap de setmana. M’ha transmés tot el que he de fer i jo seguiré els seus consells. També ens tornarem a reunir el dilluns per a continuar parlant de la resta del programa de Falles”, concloïa.

Tampoc hi haurà canvis en la directiva de Junta Central Fallera, perquè el poc marge amb la celebració de les festes no permet grans modificacions: “jo ja els he transmés la meua voluntat de cooperar i els he dit que, si algú es vol anar-ne, s’espere fins al cap de Falles. Per sort, ningú s’ha expressat en aquest sentit” admetia Galiana, amb un toc d’humor.

Finalment, també ha destacat que després de Falles es reunirà amb la resta d’agrupacions que es dediquen a l’organització de diferents festes a la ciutat de València, amb l’objectiu de conéixer-les millor i alinear-se amb les seues inquietuds.

El coronavirus no amenaça la celebració de la Crida

Quant al coronavirus, Carlos Galiana ha fet una crida a la calma i ha aclarit que l’Ajuntament de València no es planteja la suspensió de cap acte de Falles per aquest tema. De la mateixa manera, ha recordat que les competències per a dictaminar ordres dràstiques relacionades amb la malaltia les concentren el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat: “si ells no ens donen cap ordre, nosaltres continuarem amb el programa tal com està previst”.

A més, ha recordat que “no és més greu que un simple constipat” i que no cal crear alarmes innecessàries. En aquesta línia, també ha demanat no donar pàbul a les faules i ha convidat als ciutadans a informar-se sobre aquest tema a través dels canals oficials de les administracions públiques, com els seus comptes en les xarxes socials: “només ahí es pot trobar informació veraç sobre possibles canvis o cancel·lacions en els programes de festes” concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − un =