25n
25N
25N

L'Ajuntament de Carcaixent pren mesures per prevenir el coronavirus

Es procedirà a la neteja intensiva i desinfecció de tots els espais municipals i parcs infantils

L'Ajuntament de Carcaixent pren mesures per prevenir el coronavirus
13/03/2020 -

L’Ajuntament de Carcaixent ha tingut durant aquests dies diverses reunions amb autoritats sanitàries, especialistes en Salut Pública i tècnics de riscos laborals per determinar les mesures preventives que s’han d’implementar en el municipi per a la contenció dels contagis del virus COVID-19, conegut com a coronavirus, dins dels àmbits de la seua competència. Aquest matí també s’ha celebrat una Junta de Portaveus de tots els grups municipals per traslladar-los l’estat de la situació i les actuacions que es duran a terme.
Davant les recomanacions del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Carcaixent ha decidit el tancament de CIM, Casal Jove, Sala Sant Llorenç, la ludoteca del Mercat Municipals, Associacions Veïnals i les Sales d’Estudi de la Biblioteca. En la Biblioteca es mantindrà el servei de préstec. D’igual manera s’han tancat totes les instal·lacions esportives com Piscina Coberta, Pavelló Municipal-FEVE, Camp de Futbol i Poliesportiu.

De moment es mantindran obertes al públic les oficines municipals, Serveis Socials i la Policia Local. En tots els punts d’atenció al públic es prendran les mesures higièniques per a personal i persones usuàries recomanades per les autoritats sanitàries. En tot cas, es prega, en la mesura de les possibilitats, fer les gestions de forma telemàtica o telefònica.

L’Ajuntament de Carcaixent també ha procedit a la suspensió de l’activitat lectiva de tots els centres educatius de titularitat municipal, com l’escoleta infantil, i el Clot i està en contacte amb la comunitat educativa perquè complisquen les indicacions de la Conselleria de suspendre l’activitat lectiva en tots els centres.

Pel que fa a la neteja i higiene de llocs públics, l’Ajuntament de Carcaixent durà a terme i de manera immediata, les recomanacions proposades per les autoritats de Salut Pública per a aquesta fase de contenció de l’epidèmia. En aquest sentit, el consistori posarà cura en la neteja i desinfecció intensiva en els equipaments municipals, així com en els parcs infantils i zones biosaludables.

A banda, s’ha procedit a repartir cartells informatius en tots els centres i instal·lacions públiques amb mesures preventives d’higiene, en especial les referents a com rentar-se les mans correctament. També s’instal·laran dispensadors de gel higienitzat per ús tant de personal municipal com de les persones usuàries.

Responsabilitat individual i col·lectiva

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha afirmat que l’adopció d’aquestes mesures “té un caràcter preventiu i d’anticipació” per “protegir en la mesura del possible al conjunt de la ciutadania d’una possible propagació”, encara que ha llançat un missatge de “calma” perquè “no es tracta d’alçar l’alarma, sinó d’adoptar mesures per prevenir”. En aquest sentit, ha apel·lat a la ciutadania a “portar a la pràctica les recomanacions sanitàries” i ha apel·lat a “la responsabilitat individual i col·lectiva” davant la situació.

Referent a això, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, ha indicat que “en la mesura de les possibilitats hem de prendre algunes decisions a escala personal com limitar els contactes socials a l’estrictament necessaris i protegir els grups de major vulnerabilitat com la gent gran”. A més d’aquestes mesures preventives, ha demanat “evitar l’alarma social, mantenir-se informat i prendre les mesures de prevenció que aconsellen les fonts oficials”.
L’alcalde també ha recordat que l’Ajuntament de Carcaixent contribuirà, de manera activa, a la difusió entre la població sobre les mesures que es prenguen i les recomanacions que han de seguir. Es farà a través de la web municipal i els perfils que l’Ajuntament té a les xarxes socials.

Des del consistori es demana seguir les recomanacions que la Conselleria de Salut i el Ministeri de Sanitat estan fent extensible a tota la població en general, i amb més incidència a les persones més vulnerables per ser població de risc. És crucial dur a terme mesures d’higiene, com ara rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó, tossir o esternudar cobrint-se la boca i el nas amb el colze flexional o amb un mocador d’un sol ús que hem de tirar immediatament, a més d’evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca, ja que les mans faciliten la transmissió.

Cal recordar que, en cas de símptomes, com febre, tos o sensació de falta d’aire, o sospites de poder patir aquest virus, les indicacions mèdiques recomanen posar-se en contacte amb els serveis mèdics a través del telèfon d’informació que la Conselleria de Salut ha habilitat a tal efecte 900 300 555.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =