25n
25N
25N

Oltra anuncia que Carcaixent tindrà un CRIS i centre de dia per a persones amb trastorn mental greu en 2019

Oltra anuncia que Carcaixent tindrà un CRIS i centre de dia per a persones amb trastorn mental greu en 2019
11/12/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dimarts l’engegada per al pròxim any del Centre de Rehabilitació i Inclusió Social (CRIS) i centre de dia per a persones amb trastorn mental greu de Carcaixent (València).

Així ho ha avançat durant la seua visita a l’ajuntament de la localitat, on ha mantingut una reunió amb la corporació municipal així com amb els integrants de l’equip de serveis socials, informa la Generalitat en un comunicat.

Oltra ha indicat que es tracta del primer centre que obri les seues portes dins del pla conjunt de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i els ajuntaments per a dotar de recursos les poblacions amb menys oferta d’infraestructures destinades als col·lectius més vulnerables.

Aquest centre “és un exemple clar” de la importància de la col·laboració entres institucions “perquè és fonamental per al benestar de les persones i per a posar en el centre les seues necessitats i la seua atenció”.

El CRIS i el centre de dia per a persones amb trastorn mental comptaran amb 70 i 20 places, respectivament, tots dos amb règim d’atenció ambulatòria. Per al seu finançament, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques destinarà un total de 469.126 euros.

Per a Oltra, aquest tipus de recursos són “necessaris” per a les persones que pateixen alguna malaltia mental “perquè treballen amb polítiques d’inclusió i no de segregació, i contribueixen al fet que puguen portar una vida normalitzada amb itineraris laborals i intervenció comunitària”.

SERVEIS SOCIALS

Després de la trobada que ha mantingut amb els treballadors de l’equip base de serveis socials de l’Ajuntament, la vicepresidenta ha reiterat la importància de la labor que realitzen aquests professionals com a “sanitaris socials”, perquè són ells els qui duen a terme “les decisions i les polítiques socials de les administracions i les acosten a les persones”.

Oltra ha posat l’accent en l’aposta del Consell de “prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’Estat de Benestar”, de manera que siga possible transformar el sistema “burocràtic i assistencialista” d’anteriors legislatures, en un model “coherent, sòlid i efectiu al servei de les persones”.

Amb aquest objectiu, des de 2015 s’ha realitzat un increment progressiu de finançament municipal “per a constituir una xarxa de major proximitat als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat, garantint l’accés a prestacions bàsiques a les quals tenen dret i que són garantia de la necessària cohesió social”, ha assenyalat la vicepresidenta.

En tres anys, la Conselleria ha triplicat la partida pressupostària per al finançament dels serveis socials municipals de la comarca de la Ribera Alta amb un total de 2,9 milions d’euros destinats enguany, enfront dels 887.669 euros de 2015.

Aquestes xifres han permés la contractació de 79 professionals en els equips base dels serveis socials enfront dels 12 que formaven part en 2015, així com augmentar la dotació econòmica per a programes i prestacions. A Carcaixent, aquest pressupost ha passat dels 122.548 euros a l’inici de la legislatura als 411.820 euros destinats enguany, amb la contractació de 12 professionals en els equips base de l’Ajuntament enfront dels dos en 2015.

DEPENDÈNCIA

Oltra s’ha referit als avanços en el sistema de la dependència de la Comunitat gràcies a la municipalització i la creació d’una xarxa perquè els ajuntaments assumisquen la valoració i tramitació dels expedients. Dos anys després del canvi en el procés de valoració, la “bona gestió dels equips dels serveis socials municipals ha permés agilitar la tramitació dels expedients”. Així, el nombre de beneficiaris en la Ribera Alta ha augmentat, amb 3.983 persones ateses, 374 a Carcaixent.

La vicepresidenta també ha visitat a Carcaixent la residència per a persones majors dependents Verge d’Aigües Vives de titularitat municipal, que compta amb una subvenció d’1.810.120 euros d’Igualtat per al manteniment de 54 places.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

escalante
Informacion coronavirus