25n
25N
25N

Carcaixent reprén els treballs de millora d’accessibilitat en edificis municipals

En els pròxims dies es reprendran les obres de l’Arxiu, Skate Park i Parc Caní en la zona nord

Carcaixent reprén els treballs de millora d’accessibilitat en edificis municipals
23/04/2020 -

Amb la finalització dels quinze dies de confinament estricte i la paralització d’activitat, l’Ajuntament de Carcaixent vol recuperar el treball en les obres iniciades i que hagueren de parar, i intentar que la crisi originada per la covid-19 afecte el menys possible a les millores en els serveis i infraestructures públiques.

Les primeres a reprendre’s han sigut les actuacions per facilitar l’accessibilitat en l’edifici de l’Ajuntament i del Centre de Promoció Econòmica. Les dues actuacions busquen eliminar les barreres arquitectòniques en edificis que fins ara per les seues característiques són inaccessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Així, s’està treballant en fer accessibles l’Oficina de Turisme i Recaptació de l’edifici històric de l’Ajuntament mitjançant un sistema de rampes que puguen permetre salvar així els escalons que impedien l’accés a les persones de mobilitat reduïda.

I el mateix en la sala de formació del Centre d’Empreses, mitjançant la instal·lació d’una plataforma elevadora que salve el desnivell entre l’edifici i el saló posterior. L’actuació permetrà la millora del rendiment en ús d’aquest espai destinat a la innovació i desenvolupament econòmic local i, a més, permetrà accedir a l’homologació com a centre de formació.

En uns dies també està previst reprendre les obres del Skate Park, Parc Caní i nou Arxiu Municipal, parades en aquests moments per la necessitat d’aprovar nous Estudis de Seguretat i Salut que permeten realitzar les obres amb les garanties suficients per als treballadors en la crisi de la COVID-19.

La primera fase de les obres del nou arxiu en la Casa Soriano es troba en la seua recta final. La segona fase ja està projectada amb un import estimat de 650.000 que deixaran l’edifici arxivístic en ús. Pel que fa al Parc Caní resten acabar la distribució interior i el tancament exterior, i del Skate Park ja s’intueix el disseny de rampes i desnivells, restant per fer la capa de rodatge i finalitzar el tancament de la parcel·la.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom ha volgut destacar que aquest reinici de l’activitat s’ha d’entendre des d’un punt de vista positiu “qualsevol represa de l’activitat econòmica en les circumstàncies actuals ha de tenir una lectura optimista i més si amb elles estem donant feina a empreses locals”. En aquesta línia, l’alcalde ha avançat que aquesta serà una de les opcions en les quals s’està treballant de cara a una reactivació de l’economia local “des de l’Ajuntament ja estem recopilant possibles actuacions a realitzar en equipaments municipals i via pública per poder obrir ahí una via d’ocupació per a professionals locals en matèria de construcció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 17 =