caixa popular

El CAR organitza una taula redona sobre convivència i integració dels refugiats en el barri de la Creu

El CAR organitza una taula redona sobre convivència i integració dels refugiats en el barri de la Creu
21/06/2017 -

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Refugiat, el CAR de Mislata, un dels quatre que existeixen a Espanya, ha realitzat una jornada de portes obertes. Tot i que des de fa una setmana s’han celebrat diferents activitats, com a representacions teatrals, trobades o exposicions per a abordar el tema dels refugiats, el d’ahir va ser el dia principal, al que el Centre d’Acollida a Refugiats de Mislata sempre confereix un aire festiu.

A les sis i mitja de la vesprada començava la jornada de portes obertes amb una taula redona sobre la convivència dels refugiats en el barri de la Creu de Mislata, on està situat el CAR. En la xarrada participaren diferents associacions i col·lectius de la zona com el centre gerontològic Arniches, la comissió de festes del barri de la Creu, el col·legi Santa Creu, el Museu d’Història de València, la parròquia de Sant Miquel de Soternes, la Policia Nacional i el mateix CAR. En la taula redona va participar també la regidora de Cooperació i Solidaritat, Ana María Julián, en representació de l’Ajuntament.

Després de la taula redona va començar la part festiva de l’acte, amb un taller de muixeranga a les portes del CAR, a càrrec de la Jove Muixeranga de València, a més de l’actuació de la batucada Borumbaia. L’acte va finalitzar amb un vi d’honor en el menjador del centre, una cita ja clàssica a la qual està convidat tot el veïnat i que a més suposa una oportunitat perquè els residents del CAR compartisquen uns moments amb els veïns del barri i fins i tot amb antics residents.

El Centre d’Atenció a Refugiats de Mislata acull en l’actualitat a un total de 113 sol·licitants d’asil de 19 nacionalitats diferents. L’objectiu de tots els programes del centre és integrar en la nostra societat a les persones que s’han vist obligades a fugir dels seus països, oferint-los la possibilitat de llaurar-se un futur millor que el que els esperava en els seus llocs d’origen.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + vint =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris