25n
25N
25N

Cantó proposa destinar el romanent de Les Corts a combatre la crisi sanitària i econòmica

Cantó proposa destinar el romanent de Les Corts a combatre la crisi sanitària i econòmica
08/04/2020 -

El síndic de Cs en Les Corts, Toni Cantó, ha proposat destinar el romanent del parlament valencià a la lluita contra el coronavirus, dedicant aquests diners a combatre la crisi sanitària i econòmica.

Cantó ha demanat a la presidència de la cambra que calcule la quantitat de la qual es podria disposar, tenint en compte la paràlisi en l’activitat parlamentària i l’estalvi per la no celebració de plens i comissions.

També ha exigit al president de les Corts, Enric Morera (Compromís), més celeritat i eficàcia per a posar en marxa el parlament, ja que veu “inacceptable” esperar fins al 17 d’abril per a conéixer uns informes que determinen si es pot celebrar telemàticament la diputació permanent o renunciar al complement per l’exercici dels diputats, ja que “hauria d’haver-se esbrinat el primer dia de confinament”.

“Fa quatre setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma; és necessari que els grups parlamentaris puguen fer propostes i exercir el control al Consell”, ha defensat en un comunicat el portaveu ‘taronja’.

Per això, ha insistit en la petició de convocar la diputació permanent perquè el president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, comparega i explique la situació actual del coronavirus. Cs també vol una reestructuració pressupostària per a crear un fons de contingència de 3.000 milions contra la pandèmia i els seus efectes.

Respecte a les retribucions, Cantó ha recordat que Cs va ser el primer partit a proposar que els diputats autonòmics no cobren la indemnització per l’exercici de la funció mentre no hi haja activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =