25n
25N
25N

Cantó (Cs) demana un fons de contingència de 3.000 milions i reduir despesa supèrflua

Cantó (Cs) demana un fons de contingència de 3.000 milions i reduir despesa supèrflua
30/03/2020 -

El líder de Cs en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha proposat reformular el pressupost de la Generalitat amb un fons de contingència de 3.000 milions d’euros per a lluitar contra el coronavirus, a més d’augmentar els recursos contra la pandèmia i “reduir despesa supèrflua”.

Cantó, també síndic en Les Corts, ha sol·licitat la diputació permanent perquè comparega el president de la Generalitat, Ximo Puig (PSPV) i perquè es reordenen les partides de despesa, informa la formació ‘taronja’ en un comunicat.

Al seu judici, és urgent una reestructuració pressupostària per a aplicar mesures que pal·lien els efectes d’aquesta crisi sanitària, amb l’objectiu que aquest fons estiga disponible des de l’1 d’abril.

En aquesta línia, Cantó ha tornat a demanar reduir el pressupost d’À Punt i d'”eliminar les conselleries que s’han demostrat incompetents com a Transparència, Habitatge o Innovació, que podrien estar integrades en l’organigrama perfectament com a secretaries autonòmiques”.

També ha advocat per eliminar despeses innecessàries com “les ajudes a dit a amics o familiars, les partides per a crear ens duplicats o quiosquets en els quals col·locar a endollats, les subvencions a associacions pancatalanistes, les subvencions per a promoció del valencià o la publicitat institucional”.

“En una situació extraordinària, es necessita un govern extraordinari. No val ni el pressupost ni el govern que teníem abans”, ha reivindicat Cantó, preguntant-se quines mesures addicionals durà a terme el Consell davant les noves mesures restrictives anunciades pel Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − disset =

bombers
bombers