25n
25N
25N

Toni Cantó defensa un Consell PSPV-PP-Cs: "Per què no? Podríem fer polítiques més efectives per a eixir d'aquesta"

Estén aqueixa fórmula a altres institucions i diu que ha rebut propostes “oficioses” del PSPV sobre la Diputació d’Alacant

Toni Cantó defensa un Consell PSPV-PP-Cs: "Per què no? Podríem fer polítiques més efectives per a eixir d'aquesta"
28/04/2020 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha defensat aquest dimarts un eventual Consell format per PSPV i Cs: “Per què no? Tindríem una majoria molt més folgada i podríem estar fent polítiques més centrades i bastant més efectives per a eixir d’aquesta”.
Així s’ha pronunciat Cantó en una roda de premsa telemàtica en la qual ha afirmat que “tant de bo el PSPV revisara les seues aliances i accedira a això” encara que no creu que vaja a fer-ho. “Jo estaria disposat a sumar i a oferir tota la nostra ajuda a un govern així en la Comunitat, en diputacions i ajuntaments”, ha incidit.

Preguntat pel canvi en el to de la seua intervenció en l’última diputació permanent, allargant la mà al president Ximo Puig per a arribar a un gran pacte, enfront de la intervenció que va protagonitzar en el ple celebrat en l’inici de la pandèmia.

Segons ha admés, quan sent parlar a Compromís i Unides Podem, al “nacionalisme i populisme”, amb els seus “neures polítiques” sobre el sector turístic o l’empresa privada, espera que Puig es replantege les seues aliances atés que tant Cs com PP s’han oferit a donar-li suport.

Per a Cantó, les intervencions d’aqueixos dos grups del Botànic en Les Corts la setmana passada van ser “més agressives que les de l’oposició” i es deu al fet que “estan molt nerviosos, temen que es trenque el pacte i quedar-se fora del govern”.

“Ara mateix és necessari que ens posem d’acord a veure com reorganitzar-nos”, ha dit, ja que “no serveix ni el govern que tenim en la Comunitat ni els pressupostos” i la regió estaria més ben preparada de cara a la crisi que s’aveïna si hi haguera “acords molt més amplis que els del Botànic”.

Cantó ha indicat que la seua voluntat és “ser tot el constructiu possible i liderar propostes”, i ha assenyalat que continuarà considerant al PSPV com a PSC valencià “mentre continue preferint governar amb Compromís i Podemos”. “Em consta que hi ha gent en el PSPV i en el PSOE que estarien molt més còmodes governant amb nosaltres que amb el nacionalisme i el populisme”, ha advertit.

Si aqueix hipotètic acord que planteja Cantó es materialitzara, “això no va d’entrar en el govern o de butaques i càrrecs”, ja que ell el que vol és que s’escolten i duguen a terme les seues propostes, li és igual “dins que fóra”.

Preguntat sobre si continua aplaudint des del seu balcó o ha optat per les casserolades en senyal de protesta al Govern, ha indicat que continua eixint a aplaudir en suport als sanitaris i ara com ara no fa casserolades: “Tinc altres llocs més útils per a protestar”.

DIPUTACIÓ I AJUNTAMENT D’ALACANT

Preguntat sobre la possibilitat de revisar els pactes que Cs va subscriure amb el PP a l’Ajuntament d’Alacant i en la diputació provincial, Cantó ha explicat que ha rebut propostes del PSOE sobre aquest tema, però “no és moment ara mateix per a destruir un govern”.

Ha incidit en què, igual que a escala autonòmica, es podria ampliar als socialistes el govern de la Diputació d’Alacant: “Faria tot el necessari per a veure si ells fan el mateix en el govern de la Comunitat Valenciana”.

Respecte al detall d’aqueixes ofertes, ha matisat que “simplement van ser un ‘hem de parlar’ quan acabeu el procés orgànic (de Cs) o quan acabe el confinament” de manera oficiosa per part de diputats de les Corts.

“No s’ha arribat més que a comentaris per damunt oficiosos”, ha incidit, preguntant per què no podria donar-se un acord PSPV-PP-Cs a Consell, diputacions i ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dos =