25n
25N
25N

El ’Cant de la carxofa’ de Catarroja comença el seu camí per a ser declarat Bé d'Interés Cultural

El ’Cant de la carxofa’ de Catarroja comença el seu camí per a ser declarat Bé d'Interés Cultural
04/06/2021 -

L’Ajuntament de Catarroja continua treballant en el reconeixement de les seues tradicions més arrelades en el municipi. Fa uns anys es va aconseguir que la celebració dels Moros i Cristians, una de les més nombroses de la comarca, fóra declarada Festa d’Interés Turístic, ara es treballa perquè el Cant de la Carxofa siga declarat BIC (Bé d’Interés Cultural).

Per a culminar aquest treball des de l’Ajuntament s’està fent una tasca d’investigació datant aquesta celebració a principis del segle XX en el nostre poble. Ara bé, malgrat que s’han trobat documentació que així ho estipula, des de l’Ajuntament es vol fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè remeta les seues fotos o material relacionat amb aquesta celebració. Així doncs, se sol·licita que tota aquesta ajuda per a aconseguir que el ‘Cant de la carxofa’ de Catarroja siga declarat BIC, es faça arribar a alcaldia@catarroja.es per a completar l’informe que s’està realitzant en aquest sentit.

“Estem parlant d’una de les nostres tradicions més arrelades i per tant hem de preservar-la i protegir-la, però no sols per això, sinó també per la seua bellesa i la involucració de la comunitat catarrogina que participa activament en el Cant de la Carxofa cada any, com un element vertebrador com a poble, independentment del seu credo”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − cinc =