25n
Orgull
Orgull

El candidat de Vox a la Generalitat va cobrar 8 anys de la Fundació de la Solidaritat creada per Blasco

El candidat de Vox a la Generalitat va cobrar 8 anys de la Fundació de la Solidaritat creada per Blasco
29/03/2019 -

El candidat de Vox a la Presidència de la Generalitat Valenciana, José María Llanos, va cobrar durant huit anys de la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat (Fundar) que va ser fundada per l’exconseller del PP Rafael Blasco, condemnat en el cas Cooperació per frau en la concessió d’ajudes públiques al desenvolupament i pendent d’un segon judici per altres dues peces d’aquesta causa assenyalada per a abril.

Segons publica El Confidencial, Plans va facturar entre 2005 i 2013 com a assessor jurídic extern de Fundar per dues vies de forma paral·lela, a través de la seua consultoria jurídica i com a professor universitari.

En el primer cas, la consultora en la qual participava Plans hauria subscrit en 2010 amb aquesta fundació, que rebia fons públics, un contracte indefinit per a resoldre consultes de la mateixa en relació a convenis, contractació, subvencions i relacions jurídiques amb altres entitats sense ànim de lucre i amb empreses i institucions públiques i privades.

Aqueix contracte, en virtut de la informació publicada, el va subscriure el propi Plans per part de la consultoria i la gerent de Fundar Aurora Cantó. L’acord es va concretar en el pagament d’una quantitat fixa mensual de 600 euros més IVA i deixava la porta oberta a encarregar altres serveis amb honoraris que es pagarien de manera independent.

A més, es van produir pagaments paral·lels, amb factures trimestrals a nom de Plans, no de la consultora, per consultes presencials o per correu electrònic en concepte d’assessorament extern. Les informacions indiquen que com a funcionari universitari el règim de limitacions en l’activitat professional impedia a Plans reportar l’IVA, per la qual cosa només incorporaven retencions per IRPF. El diari ha comptabilitzat almenys 52.000 euros en pagaments a Plans o al seu despatx, encara que no s’inclouen tots els exercicis.

“XARXA CLIENTELISTA VINCULADA Al PP”

Preguntada sobre aquestes informacions, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que “desgraciadament en aquesta comunitat hi ha hagut moltes fundacions, patronats i altres festivals que han servit per a alimentar una xarxa clientelista vinculada en el seu moment al PP” i que va provocar que moltes finalment es tancaren.

“Tenien una dubtosa rendibilitat social però una profitosa rendibilitat personal per a aquells que tenien algun tipus de benefici econòmic, ja fóra a través de contractes zombie o d’un altre tipus de prebendes”, ha apuntat.

Així, ha recordat que el Consell del Botànic va liquidar definitivament Fundar després d’accedir al Palau en 2015. Un any abans l’Executiu d’Alberto Fabra va ratificar l’acord d’extinció d’aquesta entitat amb un balanç patrimonial net negatiu de 488.000 euros. Creada el març de 2001, tenia per objecte l’impuls, la promoció i l’afavoriment del voluntariat i la solidaritat amb les persones necessitades.

Per part seua, la candidata de Unides Podem-EUPV a les Corts Rosa Pérez ha assenyalat que no els “sorprén” aquesta informació perquè tots saben “les trames de corrupció que hi ha hagut en aquest territori durant els últims 20 anys”.

“I els nexes que hi ha en Vox i en el PP tampoc ens estranyen, de fet hi ha gent de la cúpula federal que s’ha vist que han estat implicades en determinades subvencions de la Comunitat de Madrid”, ha indicat. “Vox és més del mateix i esperem tindre la força necessària per a reeditar un pacte del Botànic”, ha dit, i que no tornen els qui van governar 20 anys i ara vénen “dopats amb un partit d’extrema dreta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 9 =