25n
Orgull
Orgull

El candidat de Vox a la Generalitat va cobrar 8 anys d'una fundació tancada per corrupció del PP

José María Llanos va facturar, almenys, 52.000€ d’una fundació creada per Rafael Blasco

El candidat de Vox a la Generalitat va cobrar 8 anys d'una fundació tancada per corrupció del PP

El candidat de la formació ultradretana Vox a la presidència de la Generalitat, José María Llanos, va cobrar durant 8 anys d’una fundació lligada al ‘Cas Cooperació‘ que va portar a popular Rafael Blasco a la presó. Segons ha detallat el diari El Confidencial, es tracta de la Fundació per a la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, més coneguda com Fundar.

El també president provincial de València de Vox va cobrar entre 2005 i 2013 com a assessor jurídic de l’entitat. Va ser creada pel mateix Blasco en col·laboració amb la desapareguda Bancaixa, i també va estar vinculada a Juan Cotino.

Durant els seus anys d’operació es va convertir en un dels coneguts com a ‘Quiosquets del PP’. Tenia quasi 500 treballadors i directius que cobraven més de 4.000 euros mensuals.

Segons detalla el mateix periòdic, Llanos va cobrar a la fundació per dues vies: a través d’una assessoria jurídica i de forma personal. la Consultoria va signar al març de 2010 un contracte de “durada indefinida” amb la Fundació per a resoldre “consultes plantejades per la fundació, en tot el que concerneix a: convenis, contractació, subvencions i altres relacions jurídiques convencionals amb altres entitats sense ànim de lucre, i amb empresa i institucions públiques i privades”, segons es detalla en el mateix document.

Per part de la Fundació va signar el contracte Aurora Cantó, que després va ser substituïda per Laura Chorro, esposa de Ricardo Costa, condemnat a 4 anys de presó per falsedat documental i finançament d’actes de Camps i Rajoy. El Confidencial ha pogut confirmar fins al moment 52.000 euros en pagaments a Llanos.

La Vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra, després d’anunciar l’aprovació del Decret llei sobre les VTC, ha assenyalat que “per desgràcia en aquesta Comunitat han hagut moltes fundacions, patronats i altres festivals” per a augmentar “un cap de bestiar clientelista” vinculat al PP. Oltra ha recordat que, després de l’arribada del Govern del Botànic a les Corts, la majoria d’aquestes fundacions es van tancar per la seua “dubtosa rendibilitat social“. “Encara que sí que era rendible per a alguns espavilats, amb contractes zombies de gent que cobrava sense treballar”, ha afegit.

“Dopats”

Així, ha recordat que el Consell del Botànic va liquidar definitivament Fundar després d’accedir al Palau en 2015. Un any abans l’Executiu d’Alberto Fabra va ratificar l’acord d’extinció d’aquesta entitat amb un balanç patrimonial net negatiu de 488.000 euros. Creada el març de 2001, tenia per objecte l’impuls, la promoció i l’afavoriment del voluntariat i la solidaritat amb les persones necessitades.

Per part seua, la candidata de Unides Podem-EUPV a les Corts Rosa Pérez ha assenyalat que no els “sorprén” aquesta informació perquè tots saben “les trames de corrupció que hi ha hagut en aquest territori durant els últims 20 anys”.

“I els nexes que hi ha en Vox i en el PP tampoc ens estranyen, de fet hi ha gent de la cúpula federal que s’ha vist que han estat implicades en determinades subvencions de la Comunitat de Madrid”, ha indicat. “Vox és més del mateix i esperem tindre la força necessària per a reeditar un pacte del Botànic”, ha dit, i que no tornen els qui van governar 20 anys i ara vénen “dopats amb un partit d’extrema dreta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − sis =