25n
25N
25N

Jesús María González: 'A la Comunitat Valenciana, es diagnostiquen 150 casos anuals de càncer en menors'

En ASPANION, aposten per la recerca i la millora de la qualitat de vida tant dels xiquets afectats, com de les famílies

Jesús María González: 'A la Comunitat Valenciana, es diagnostiquen 150 casos anuals de càncer en menors'
21/02/2017 -

La setmana passada, amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, van ser moltes les organitzacions que van voler mostrar el seu suport a tots els afectats per aquesta malaltia que, cada any, a Espanya, es diagnostica al voltant de 1.400 nous casos en menors.

València Extra ha parlat amb Jesús María González, President de ASPANION. Una associació que, des de 1985, treballa no solament per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades pel càncer, sinó també per a seguir apostant per la recerca.

Quin treball realitzeu en ASPANION?

ASPANION és l’Associació de Padres de Ninños con Cáncer de la Comunidad Valenciana. Creada en 1985. Va ser la primera associació de pares afectats que es va crear a Espanya. El seu objectiu és garantir la millor qualitat de vida als xiquets afectats i les seues famílies. Per això, desenvolupa cinc grans programes d’activitats destinats a donar suport psicològic i social, econòmic; programa de convivència; programa de cooperació social i voluntariat; programa per a la prevenció i inserció social i programa d’informació i difusió.

Quines són les últimes dades sobre el càncer?

El càncer és la primera causa de mort per malaltia en la infància d’1 a 18 anys, i cada any es diagnostiquen a Espanya entorn de 1400 nous casos de càncer en menors de 18 anys.

A la Comunitat Valenciana la mitjana és de 150 nous casos anuals de menors amb edats compreses entre els 0 i els 18 anys. Segons les dades recopilades per ASPANION l’índex de supervivència ronda el 75 per cent, encara que encara queda molt per fer.

Aposteu per la recerca en ASPANION?

L’ajuda a la recerca forma part dels objectius de l’Associació. Cada any destinem el 2% de la nostra partida pressupostària per a contribuir en algun dels projectes de recerca que s’estan desenvolupant sobre càncer infantil. És menys del que ens agradaria, però la nostra prioritat és atendre a les famílies a les quals els ha tocat viure aquesta situació. Això exigeix immediatesa en l’atenció i recursos.

Com poden col·laborar amb vosaltres?

Es pot ajudar com a voluntari, com a soci col·laborador, com a empresa, organitzant algun esdeveniment que ens ajude a visibilitzar la malaltia i la realitat que envolta a les famílies afectades… Tota ajuda és ben rebuda. A través de la nostra pàgina web www.aspanion.es es pot obtenir tota la informació

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dos =