25n
25N
25N

Alguns canals deixaran d'emetre en les seues antigues freqüències

Alguns canals deixaran d'emetre en les seues antigues freqüències
17/01/2020 -

A partir del pròxim mes de febrer alguns canals estatals i autonòmics deixaran d’emetre a través de les seues antigues freqüències en 2.413 municipis d’Espanya corresponents a 29 àrees geogràfiques establides en el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre, segons ha informat el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Aquests municipis estan repartits en 32 províncies d’11 comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Navarra i País Basc.

Amb la finalitat de facilitar la transició i minimitzar l’impacte per a la ciutadania, les cadenes de televisió estan emetent simultàniament a través de les freqüències nova i antiga (simulcast) des del mes de juliol passat i de setembre depenent dels municipis.

Després d’aquest període de simultaneïtat, es procedirà al cessament de les emissions en les freqüències antigues els pròxims 11 i 13 de febrer i el 3 de març, depenent des de quina àrea geogràfica reba el senyal cadascun dels 2.413 municipis.

Per tant, els administradors de finques o els presidents de comunitats de tots aquells edificis que no hagen realitzat encara aquestes adaptacions han de contactar al més prompte possible amb una empresa instal·ladora registrada.

En cas que en un edifici o habitatge no es realitze l’adaptació necessària abans de la data límit indicada per al seu municipi, els ciutadans podran deixar de veure alguns canals, encara que la recepció es recuperaria una vegada s’escometen aquests ajustos. A continuació, tota la població d’aquests 2.413 municipis deurà resintonitzar els seus televisors amb el comandament a distància a partir de la data límit de cessament en la seua població.

El procés de Dividend Digital s’està duent a terme en diferents fases. El passat 14 de novembre va començar la segona fase amb l’encesa de les noves freqüències en altres 1.433 municipis de Canàries, Cantàbria, Catalunya i Madrid, i alguns municipis d’Aragó, Castelló, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. Aquestes enceses han suposat que el procés haja arribat ja a 43 àrees geogràfiques.

Dins d’aquesta segona fase, dilluns que ve 20 de gener començaran l’emissió en les noves freqüències i també en simulcast en les àrees de Ciudad Real i Pontevedra; i el 17 de febrer per a les de Cadis Est, Cadis Oest, Jaén, Sevilla, Conca, Àvila, Burgos Nord, Burgos Sud, Lleó Est, Palència, Salamanca, Zamora, Ceuta, Alacant, Castelló, València, Badajoz Oest, Extremadura Centre, Orense, Rioja Oest, Múrcia Sud i Navarra.

L’apagat de la freqüència antiga en tot el territori nacional es preveu a la fi del segon trimestre de 2020 i sempre abans del 30 de juny.

Per a minimitzar l’impacte d’aquest procés sobre la ciutadania, el Consell de Ministres va aprovar mitjançant Reial decret el passat 21 de juny de 2019 la concessió directa de subvencions a les comunitats de propietaris afectades, per un valor total de 145 milions d’euros, gestionades per l’empresa pública Red.es. La quantia de la subvenció oscil·la entre 104,3 euros i 677,95 euros per edificació, en funció de la infraestructura prèviament instal·lada en l’edifici.

Les sol·licituds d’ajudes es podran presentar online fins al 30 de setembre de 2020, després d’haver realitzat prèviament l’adaptació de les instal·lacions de recepció del senyal de TDT.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

bombers
CCCC