caixa popular

Camps nega la major: ni finançament il·legal, ni dimissió del CJC

Les declaracions de Ricardo Costa i de “El Bigotis” l’assenyalen directament, però Francisco Camps ho nega tot i no dimitirà del Consell Jurídic Consultiu. Les Corts voten hui una moció per a exigir-li-ho

Camps nega la major: ni finançament il·legal, ni dimissió del CJC
25/01/2018 -

El juí sobre la trama Gürtel avança en l’Audiència Nacional. La setmana passada van ser els empresaris i els responsables d’Orange Market els que van comparéixer davant el jutge, i tots van apuntar al PP com inductor dels pagaments en negre i de les factures falses. “El Bigots” va apuntar a Camps, i ahir mateix, el que fóra exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, també va apuntar a l’expresident com el responsable de les ordres que es donaven durant les campanyes electorals de 2007 i 2008. No obstant això, Francisco Camps, nega la major. Nega la seua participació en la trama corrupta, nega la trama corrupta en si. I sobre les peticions de dimissió del seu càrrec honorífic en el CJC per part de Compromís i PSPV, resposta idèntica.

Com habitualment, el que fóra president de la Generalitat Valenciana, es trobava ahir en el seu despatx de la seu del Consell Jurídic Consultiu (CJC), mentre en la sala de l’Audiència Nacional es desenvolupava el juí a l’excúpula del PP. Una sala que ja se sap el seu nom de memòria, i ahir va tornar a escoltar-lo. “El PP es finançava amb diners negres en els actes de la campanya electoral de 2007” i “les decisions més importants les prenia Francisco Camps”, va declarar Costa. Posats els focus en ell altra vegada, ha eixit al carrer a donar explicacions i respondre les preguntes dels periodistes.

Negue el finançament il·legal del PP“, contundent. “El finançament està perfectament fiscalitzat”, va dir Camps, i va assegurar que havia preguntat “als responsables i ho van negar. Ho van corroborar amb documentació i es va fer una doble auditoria que jo vaig demanar. Ho vaig preguntar i de manera contundent se’m va negar”. Davant les declaracions de Ricardo Costa, el que fóra el seu segon, va afegir: “El dret a la defensa no pot suposar el dret a l’ofensa”. “Ningú mai va dir el meu nom, ni els funcionaris que van declarar”, va voler aclarir.

També en referència al que havia dit Costa, va apuntar que quan va declarar Corretja, el passat dia 9 de gener, l’exsecretari general li va enviar “un document exculpatori“, per la qual cosa és incoherent la seua declaració ara. A més, segons Camps, “quan et donen una ordre que crees que és il·legal, pots no complir-la, anar a la fiscalia o dimitir”.

Les Corts demanaran que dimitisca del CJC

Hui es vota en les Corts Valencianes una proposició no de llei a proposta de Compromís perquè Francisco Camps renuncie com a membre honorífic del Consell Jurídic Consultiu, i a tots els privilegis que li atorga la llei de l’Estatut d’expresidents.

Tots els grups parlamentaris han signat que es tramitara aquesta proposta. També el Partit Popular, encara que amb modificacions. Des de la formació demanen, per la seua banda, que el Consell inicie una reforma de la Llei del CJC i de l’Estatut d’expresidents.

La petició de Compromís centra la seua reclamació en què Francisco Camps abandone el CJC “per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat” de la institució, i que les Corts Valencianes donen el seu suport a les mesures dirigides a recuperar “els diners desviats en casos de corrupció”.

Francisco Camps, per la seua banda, ha expressat el seu ‘no’ més rotund: “No tinc per què dimitir. Ja vaig dimitir de la presidència sense que fóra necessari“.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris