25n
25N
25N

El jutge imputa Camps pel contracte a Orange Market per l'estand de Fitur en 2009

De la Mata li declara investigat sense fixar una data de compareixença perquè no prescriguen els delictes

El jutge imputa Camps pel contracte a Orange Market per l'estand de Fitur en 2009
17/12/2018 -

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha imputat l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps pel contracte a Orange Market, empresa de la trama Gürtel, per a la instal·lació de l’estand de la comunitat en Fitur l’any 2009.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 atén així la petició de la Fiscalia Anticorrupció, que va sol·licitar la citació de Camps en qualitat d’investigat pels presumptes delictes de prevaricació administrativa i frau a l’administració, “sense perjuí que poguera resultar la seua participació criminal en l’adjudicació i/o pagament d’altres contractacions irregulars objecte de la present peça separada 5 que no hagueren prescrit”.

La interlocutòria del magistrat no indica cap data en concret de moment per a la citació, i explica que la convocatòria de l’expresident a l’Audiència Nacional s’assenyalarà en funció de les disponibilitats d’agenda del jutjat. La raó per la qual De la Mata ha decidit emetre aquesta interlocutòria sense posar data és perquè els delictes que s’imputen a Camps anaven a prescriure el pròxim 31 de desembre.

INVESTIGAT EN QUATRE CAUSES

Aquesta és la cinquena investigació que s’obri contra Camps en relació amb la trama Gürtel. En la primera, la anomenada causa dels vestits, va ser absolt per un jurat popular, si bé després s’han anat incoant altres diligències que encara estan en fase d’instrucció: dos jutjats valencians li investiguen per la celebració de la Fórmula 1 (un pels contractes i un altre per la construcció del circuit); en un altre està imputat per la fundació que va organitzar la visita del Papa en 2006; i ara aquesta peça 5 de la Gürtel en l’Audiència Nacional.

De la Mata ha acordat aquesta diligència després de la reobertura d’aquesta peça per orde de la Sala penal de l’Audiència Nacional arran de les revelacions que van fer Ricardo Costa, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, en el juí pel finançament il·legal de les campanyes electorals del PP a la Comunitat Valenciana que es va celebrar a l’inici de l’any.

Una vegada conegudes aquestes declaracions, la Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge reobrir la investigació d’aquesta causa per a Camps per a saber si l’aleshores president valencià “va participar de manera decisòria” en l’adjudicació a Orange Market, “presumptament irregular”.

“I, com a derivada anterior, si Camps coneixia i participava de manera decisòria en el sistema irregular de pagaments del PP de la Comunitat Valenciana a Orange Market, que suposadament es duia a terme, entre altres formes, mitjançant l’adjudicació irregular de contractes com l’indicat”, explicava el Ministeri Públic.

Coneguts aquests arguments, l’instructor considera que “la veritat és que han sigut posats de manifest elements que relacionen a Camps amb els fets amb la suficient consistència com per a, en aquest moment, dirigir contra ell el procediment en qualitat de persona investigada”.

“PRIMERES AUTORITATS”

En la seua opinió, resulta raonable i pertinent dirigir la investigació contra Camps a fi de determinar si està inclòs entre les “primeres autoritats” que “van poder participar de manera decisòria en l’adjudicació aparentment irregular de l’estand de grans esdeveniments de Fitur 2009 i si aquesta adjudicació va poder ser una forma de retribuir a eixa societat per treballs realitzats realment per al PP a la Comunitat Valenciana que estaven pendents de cobrament”.

En la seua resolució, De la Mata acorda també prendre declaració com a investigats al líder de la Gürtel, Francisco Correa; el ‘número dos’ de la trama, Pablo Crespo; l’exresponsable d’Orange Market Álvaro Pérez; l’exgerent d’aquesta empresa Cándido Herrero; i a l’ex-directora general de Promoció Institucional de la Generalitat Dora Ibars.

També ordena la citació de diversos testimonis, entre ells l’ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa, que va ser el que va revelar en el juí del finançament irregular que aquest partit es va finançar amb diners negres i que era Camps el que ordenava adjudicar els contractes públics a les empreses de la Gürtel. Com en el cas de Camps, cap d’aquestes citacions té data de moment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + un =

CCCC
torrent