25n
25N
25N

Camps: "Mai haguera permés pagaments en negre"

L’expresident ha acusat a Zaplana d’introduir la Gürtel a València i ha aclarit que “el responsable del partit” era Ricardo Costa

@geluniet

Camps: "Mai haguera permés pagaments en negre"
07/03/2018 -

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha acudit hui a l’Audiència Nacional per a declarar com a testimoni en el judici sobre el cas Gürtel, la presumpta trama corrupta que va finançar il·legalment al PP valencià. I ho ha fet després de diverses setmanes que el seu nom ressonara una i altra vegada en seu judicial com inductor dels pagaments en B. No obstant això, el que va ser president del Partit Popular de la Comunitat ha assegurat que ell “mai hauria permés un sistema de pagaments” com el que van admetre la majoria d’empresaris i l’exsecretari general del partit, Ricardo Costa.

Primer va ser el capitost de la trama, Francisco Correa, qui va assegurar que el PP valencià es va finançar mitjançant tres vies: factures legals, pagaments en B i factures fictícies girades a diferents empresaris per treballs no realitzats. Després, diversos empresaris van admetre haver pagat en negre a la formació política per a finançar actes electorals en 2007 i 2008. Però l’empresari Pablo Crespo va tirar un poc més del fil i va admetre que l’expresident havia fet “gestions directes o indirectes” amb la trama.

Tanmateix, va ser Álvaro Pérez ‘El Bigots’ el que ho va desvetlar: Camps va introduir la Gürtel a la Comunitat Valenciana i va ordenar els pagaments en negre. Pocs dies més tard, l’exexsecretari general del PP valencià, Costa, confirmava que Camps era la X. Però malgrat totes aquestes acusacions, l’expresident de la Generalitat no està investigat per la justícia en aquest cas, encara que sí que estava citat a declarar com a testimoni.

Ricardo Costa declarant en l’Audiència Nacional

D’una banda, a més de negar el presumpte finançament irregular, Camps ha apuntat a Eduardo Zaplana com la persona que va introduir les empreses de Correa en territori valencià. “A Álvaro Pérez me’l van enviar des de Madrid”, ha aclarit. “Qui li va enviar a Pérez?”, li ha preguntat l’advocat del mateix Pérez, i l’expresident ha respost: “Eduardo Zaplana”. La declaració ha sorprés als presents, ja que ‘El Bigots’ havia declarat que era Camps el que li havia proposat abans de 2003 treballar a València perquè hi havia “molt treball”.

“Mai, mai, mai”, ha sentenciat. “Mai hauria manat a ningú parlar amb Bárcenas” o “mai en la meua vida he mantingut relacions amb els empresaris” han sigut les raons esgrimides per Francisco Camps davant totes les declaracions que l’assenyalaven. Ha aclarit que “no coneixia les qüestions econòmiques” del partit perquè era Ricardo Costa el que portava aqueix assumpte. I aquest “mai” el va informar d’irregularitats. D’aquesta forma, s’ha desvinculat del cas afegint: “El meu era el Govern. Ells portaven el partit i jo em dedicava al Govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quinze =

caixaontinyent
Informacion coronavirus