25n
25N
25N

Camps es va comprometre a pagar el congrés de Rajoy en Fira València, segons Bárcenas

El PP valencià es va negar a pagar el seu deute de 568.000 euros a Fira València fins que els tribunals li van obligar

Luis Bárcenas, ex tresorer del PP, en la comissió de les Corts Valencianes sobre Feria Valencia | P. Plaza

Camps es va comprometre a pagar el congrés de Rajoy en Fira València, segons Bárcenas
15/02/2018 -

L’ex tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, ha comparegut avui en la comissió de recerca de Fira València de les Corts Valencianes, on ha assegurat que va ser Francisco Camps el que va pressionar perquè el Congrés del PP nacional de 2008, en el qual va ser reelegit Mariano Rajoy com a president de la formació, se celebrara a València.

Segons Bárcenas, es tractava d’una cosa “inusual”, perquè a causa dels grans costos de desplaçament, aquests congressos se solien celebrar a Madrid. I és que, dels 18 congressos que ha celebrat el partit, tan sols quatre han tingut lloc en la perifèria peninsular: dos a Sevilla, un a Barcelona, i un altre a València, el de 2008.

Va ser en un sopar, segons explica l’ex tresorer, “amb Camps -l’única vegada que he parlat amb ell-, Ricardo Costa, Ana Michavila, María d’Andrés, Álvaro Lapuerta, Acebes i jo”. Allí, Camps va deixar clar que el PP valencià es faria càrrec del lloguer de Fira València i fins i tot dels focs artificials muntats en l’exterior.

Aquests espectacles addicionals van encarir l’acte, que va deixar un deute de 568.000 en la formació valenciana. Posteriorment es va negar a pagar perquè va al·legar que solament existia un acord verbal, encara que finalment, el passat mes de juliol els tribunals van condemnar al PPCV a saldar el forat, ja engrandit fins als 625.000 euros pels interessos acumulats.

La possible relació amb la trama Gürtel

En el citat sopar, Bárcenas també ha admès que es va plantejar que l’empresa organitzadora del conclave fóra Orange Market, la companyia d’Álvaro Pérez àlies “El Bigots” que és el centre de la trama Gürtel i la possible caixa ‘B’ del PP valencià, confirmada en seu judicial per diversos càrrecs del partit i empresaris.

Tot açò, a pesar que des de Madrid, ha narrat Bárcenas, es va enviar una circular a les delegacions autonòmiques en 2004 per a prohibir que es contractara amb les empreses relacionades amb Francisco Correa, cap de la trama Gürtel. Però, d’una banda, l’autonomia de les formacions regionals era “total”, i d’altra banda, Orange Market pertanyia a “El Bigots” i no a Correa. Amb tot, després de conèixer a Madrid la relació entre ells, “no va haver mesurades correcionales” en el PP central, ha explicat l’ex tresorer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 1 =

bombers
CCCC
Valencia activa