25n
Orgull
Orgull

El 'repret de les campanes' del Micalet, un costum medieval

Rafa Esteve. El Miguelete

El 'repret de les campanes' del Micalet, un costum medieval
10/08/2018 -

Els campaners de la torre del Micalet de la Catedral de València realitzaran aquest divendres el tradicional ‘repret de les campanes’ per a fixar-les més seguint amb el costum medieval.

D’aquesta manera, desenvolupen una activitat amb origen en l’Edat Mitjana que duien a terme els campaners en el qual era considerat tradicionalment com el dia més calorós de l’any, el 10 d’agost, festivitat litúrgica de Sant Llorenç, martiritzat en ser cremat en una graella, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Les altes temperatures aconseguides en les últimes jornades fan que els ferros que fixen les campanes a les seues ‘truges’, o jous de fusta, estiguen dilatats al màxim i, per tant, es poden estrényer una mica més, fixant millor la peça.

El ‘repret’ es realitzarà a la vesprada a partir de les 17.30 hores, “per a continuar amb aquesta tradició de segles”. Així, les campanes seran alçades de menor a major pels campaners, que estrenyeran els ferros que fixen les peces als jous de fusta.

Una vegada finalitze, la campana major de la torre del Micalet, coneguda com ‘La Maria’, serà voltejada a mà al voltant de les 18.30 hores, per a “anunciar que tot ha eixit bé”.

VOLTEIG DE CAMPANES PER A LA FESTA DE L’ASSUMPCIÓ

Igualment, les campanes de la Catedral de València seran voltejades a mà el pròxim 15 d’agost, amb motiu de la festa de l’Assumpció de la Verge, a què la seua advocació està dedicada el temple catedralici.

Per a aquesta festa, els campaners interpretaran la composició establida en honor de l’Assumpció de la Verge en el segle XVIII pel canonge de la Seu Teodosi Herrera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =