caixa popular

Campanya 'València, ciutat orgullosa de l'Orgull'

Campanya 'València, ciutat orgullosa de l'Orgull'
08/06/2017 -

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha presentat hui la campanya de l’Orgull de València 2017, que reflecteix l'”aposta del Govern Municipal per la cultura de la diversitat i la defensa dels drets de les persones”. Acompanyada per representants de diversos col·lectius ciutadans de defensa de la igualtat, la regidora ha apel·lat a la “implicació de tota la ciutadania en aquesta tasca davall el lema “València, ciutat orgullosa de l’Orgull”.

“Volem una ciutat en què no es genere discriminació ni discursos d’odi, i en eixa línia hem impulsat una campanya que pretén anar més enllà de la celebració d’un dia únic, la manifestació de l’Orgull LGTBI, i una marca que pretenem que es quede per sempre: València, ciutat orgullosa de l’Orgull, que és tota una reafirmació”. La regidora Isabel Lozano ha presentat amb aquestes paraules el conjunt d’accions que es duran a terme en la ciutat durant el mes de juny al voltant dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i als valors de la igualtat i la diversitat.

UNA CELEBRACIÓ PER A TOTA LA CIUTAT

La campanya es plasma en el suport municipal a les iniciatives culturals i socials que proposen els col·lectius ciutadans al voltant de la diversitat durant aquest mes, i en una sèrie de missatges gràfics que es distribuiran per tota la ciutat. Les activitats s’han aglutinat en una web específicament creada per a això, www.valenciaorgullosa.com, que arreplega tota la informació i les propostes. De manera paral·lela, la firma creativa Ladies&Gentlemen ha realitzat el disseny de la cartelleria i la imatge de la campanya, i ha elaborat una sèrie de missatges gràfics que es distribuiran en el mobiliari urbà, centres municipals, mitjans de comunicació i xarxes socials. Es tracta una sèrie d’11 cartells amb missatges en clau festiva, i amb al·lusions a cançons, a dites populars i apel·lacions a la participació i a la convivència. Missatges com “Celebrem el dret a ser feliç” o “A València celebrem ser com vulgues ser”, entre altres, que reforcen els conceptes d’inclusió, diversitat, igualtat i convivència.

“Tenim la voluntat d’implicar tota la ciutadania en aquesta campanya –ha subratllat la regidora Lozano- i en aquest sentit van tots els missatges que formen part de la iniciativa, en el de la implicació i la participació de tots els veïns i veïnes”. “La celebració de l’Orgull no és només per al col·lectiu LGTBI –ha afegit la delegada- sinó que és una invitació a tota la ciutadania a treballar i a implicar-se en els valors de la diversitat, de la igualtat i de la convivència, perquè aquests són els elements imprescindibles per a construir una societat cohesionada i que respecte els drets de totes les persones. I en l’Ajuntament –ha conclòs- ens prenem molt seriosament aquesta tasca”.

La presentació de la campanya ha comptat amb la participació de representants de la Fundació Daniela, entitat per la visibilització i els drets d’adolescents xiquets i xiquetes transsexuals i transgènere, i del col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals Lambda. Tant la vicepresidenta de la Fundació Daniela, Àfrica Pastor, com el coordinador de projectes culturals de Lambda, Luis Noguerol, han subratllat la importància que les institucions, com en aquest cas l’Ajuntament de València, abonen i facen visibles les accions en defensa dels drets de tota la ciutadania.

La Fundació Daniela, entre altres activitats, ha organitzat un partit de futbol davall el lema ‘Pel dret a Ser’, que es disputarà dissabte que ve, dia 10, i que comptarà amb la participació de la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano. La vicepresidenta de l’entitat, Àfrica Lozano, ha agraït la implicació del Govern Municipal, i ha denunciat que encara hui “en moltes zones de l’Estat, els xiquets i xiquetes trans no tenen dret a ser; depén d’on visquen reben un tracte o un altre”, i ha exigit del Govern Central una Llei Integral d’Identitat de Gènere.

Per la seua banda, el representant de Lambda, Luis Noguerol, ha presentat les activitats que prepara l’entitat, especialment la manifestació de l’Orgull, que tindrà lloc el pròxim 24 de juny davall el lema “Exigim un món lliure per a ser com som”, i la posterior Festa de la Diversitat, eixa mateixa nit, en la plaça de l’Ajuntament. Noguerol ha expressat la seua “emoció pel suport tan clar de tota la ciutat i de l’Ajuntament, per segon any consecutiu, als valors de la diversitat i als drets humans”. En aquest context, la regidora Isabel Lozano ha anunciat que, en el marc d’aquesta campanya, els bancs de la plaça de l’Ajuntament es pintaran amb els colors de la bandera LGTBI.

La delegada d’Igualtat ha conclòs la presentació de la campanya subratllant la implicació de l’Ajuntament en la lluita “per la normalitat i la no discriminació”. “Estem orgullosos de contribuir que les persones LGTBI que viuen a València vegen com el seu ajuntament els visibilitza i treballa per a garantir els seus drets fonamentals”, ha afirmat.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris