caixa popular

750.000 dosis per a frenar els efectes de la grip en els col·lectius de major risc

Arranca la campanya de vacunació contra la grip en tota la Comunitat Valenciana

750.000 dosis per a frenar els efectes de la grip en els col·lectius de major risc
23/10/2018 -

Amb el pas de la gota freda per la Comunitat Valenciana, es comença a notar un descens de les temperatures que anticipen l’arribada de l’hivern. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’han tornat a avançar per a prevenir la famosa grip. Així, arranca la campanya de vacunació de la grip per tota la Comunitat Valenciana per a la qual s’han adquirit un total de 750.000 dosis, de les quals corresponen 570.000 a una vacuna antigripal de virus fraccionats i 180.000 dosis a una vacuna antigripal amb adjuvant, que aniran destinades als majors de 64 anys, un col·lectiu que té més riscos de patir els efectes de la grip.

S’aniran activant 1.700 punts de vacunació per tota la Comunitat Valenciana, en els quals es repartiran 360.800 dosis en la província de València, 306.200 a Alacant i, finalment, 83.000 en la província de Castelló. Des de la Conselleria de Sanitat s’ha engegat la campanya d’informació per a conscienciar als col·lectius més vulnerables de la importància de vacunar-se contra la grip.

Majors de 64 anys, embarassades o malalts crònics, entre els col·lectius de major risc

D’aquesta manera, es recomana, especialment, a les persones majors de 64 anys, embarassades, malalts renals, immunodeprimits, diabètics, amb obesitat mòrbida, personal sanitari i malalts crònics, cardiovasculars o respiratoris que acudisquen als seus respectius centres de salut per a vacunar-se.

I és que cal no oblidar que, en 2017, la grip es va convertir en la pandèmia més letal de l’última dècada, fins i tot per sobre de la grip A, que va patir tot el territori espanyol en 2009. La vacuna de l’any anterior no va tenir l’eficàcia desitjada i, des de principis de 2017 fins a febrer de 2018, es va cobrar un total de 472 morts a Espanya. Un excés de mortalitat, que es va concentrar fonamentalment entre les persones majors de 64 anys, així com en la fase d’ascens de l’epidèmia gripal.

Un total de 2,16 milions d’euros ha invertit la Conselleria de Sanitat per a adquirir les dosis de vacunes, que ja es poden sol·licitar en els centres sanitaris de la Comunitat. Així, i per a controlar els efectes que produeix la grip, Sanitat recomana vacunar-se, a més dels col·lectius esmentats, als viatgers internacionals, persones involucrades en el control i erradicació dels brots, així com a aquelles persones que treballen en granges d’aus.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =