25n
25N
25N

#IgualesyLibres, la campanya de l'Ajuntament de Rocafort pel 25N

La regidora d’Igualtat, Rosario Marco, afirma que: “Educar en la Igualtat és la millor manera de protegir el nostre camí”.

#IgualesyLibres, la campanya de l'Ajuntament de Rocafort pel 25N
25/11/2019 -

Amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de Rocafort, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha posat en marxa la campanya #IgualesyLibres.

L’acte ha donat principi amb la lectura d’un emotiu text a càrrec de l’encarregada del Grup Viogen de la Polícia Local de Rocafort, on ha manifestat molt emocionada que “va marcar un abans i després en la seua vida, escoltar en televisió, el testimoniatge de Donya Ana Orantes, dona que va trencar el silenci i va posar rostre a la violència de gènere”. Un esquinçador relat des del prisma professional i personal que ha sigut l’avantsala, a un minut de silenci, carregat d’ànima i sensibilitat.

Tot seguit, s’ha iniciat la campanya #IgualesYLibres. S’ha començat recordant que en el que va d’any, 52 dones han sigut assassinades pels seus marits o parelles, augmentant la llarga llista de morts per violència de gènere. 52 Roses Blanques plenes de llum, vida i il·lusió.

Per a dur a terme aquesta campanya, s’ha comptat amb la inestimable col·laboració d’associacions, comerços, veïns i agents de diferents àrees implicades de l’Ajuntament. Des de la regidoria d’Igualtat han recordat que en moltes ocasions, davant les morts per violència de gènere, els veïns es pregunten què poden fer com a mares i pares, ties i oncles, àvies i avis, veïnes i veïns. I és per això, que l’acció ha anat dirigida a la participació directa de tots els Rocafortanos.

L’acció ha consistit a fer que 52 Roses Blanques recorregueren tots els racons del municipi. Rebeca, María, Leonor, Irene, Silvia, Ana, Carmen… De mà en mà. Una cadena de llibertat que ha anat traslladant el missatge entre veïns sobre la necessitat de “Educar en igualtat per a protegir el nostre camí”.

“Per cada Rosa Blanca entregada s’ha produït emoció, reflexió, conversa i fins i tot sorpresa en la rutina del dia a dia del Municipi. Es tracta de trencar la quotidianitat i establir vincles veïnals en un tema tan sensible i delicat com és la Violència contra la Dona. Ha sigut una sorpresa molt grata, acudir a alguns comerços i veure que en ells, alguns veïns ja havien passat la Rosa Blanca i el missatge. A més, la campanya s’ha llançat també en les xarxes oficials de l’Ajuntament de Rocafort per a generar més interacció i conscienciació”, explica la regidora Igualtat, Rosario Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + un =