Un correu per a arreplegar denúncies per discriminació lingüística i adoctrinament en les aules

’Hablamos Español’ impulsa una campanya perquè els familiars demanen que s’impartisquen assignatures en castellà

Guardar

aula
aula

"Ara que el curs escolar ja ha començat, molts pares que desconeixien en quina mesura aquest problema anava a afectar els seus fills, s'adonen que l'espanyol ha desaparegut d'una manera considerable dels llibres de text i, per tant, de les assignatures dels seus fills". L'inici del curs escolar ha tornat a deslligar la guerra contra el valencià, i des de l'organització 'Hablamos Español' s'ha iniciat una campanya perquè les famílies, que així ho consideren, puguen sol·licitar als centres educatius que s'impartisquen assignatures en castellà, que puguen comptar amb material escolar en aquesta llengua i que es puguen examinar en castellà.

D'aquesta manera, a través de la seua pàgina oficial, 'Hablamos Español' explica les diferents mesures que duran a terme per a, segons l'organització, evitar la imposició lingüística a la Comunitat Valenciana, que està derivant en la "desaparició de l'espanyol tant en l'àmbit administratiu, com en el de l'educació". Així, i de forma paral·lela a la campanya de suport a una Llei de Llibertat d'Elecció Lingüística, aquesta plataforma engegarà diferents accions "que ajuden a pal·liar aquesta xacra que tant afecta als xiquets, la llengua materna dels quals és l'espanyol".

I les accions ja han començat. En aquest sentit, s'han començat a distribuir, entre la comunitat educativa, un document perquè els familiars puguen demanar que els seus fills i filles puguen usar llibres de text en castellà, així com examinar-se en aquesta llengua. I és que tal com expliquen des de 'Hablamos Español', "la Llei 4/2018, obliga als professors a impartir les assignatures en una determinada llengua, però no així als alumnes, que en el cas dels quals tenen l'espanyol com a llengua materna, es veurien beneficiats i podrien pal·liar en part els efectes d'aquesta injusta i poc pedagògica prohibició d'estudiar en la seua llengua materna".

No obstant això, açò no acaba ací, ja que s'ha obert un correu de denúncia ([email protected]) que, recordant a la web de denúncia que va impulsar el Partit Popular, s'arreplegaran denunciar tant per discriminació lingüística, com per adoctrinament.

Finalment, i a través del hashtag #NiQuietosNiCallados, animen a tot aquell que ho desitgen a reclamar els seus drets. En aquest sentit, apunten al fet que "mentre no s'aconseguisca canviar la legislació discriminatòria envers els hispanoparlants, 'Hablamos Español' aprofitarà la més mínima escletxa legal per a millorar la situació dels xiquets, les famílies dels quals prefereixen educació en espanyol, acollirà als pares indignats, i canalitzarà el descontentament de la comunitat educativa que no combrega amb les polítiques lingüístiques nacionalistes".

Destacats