25n
25N
25N

Aldaia reprén la campanya de conscienciació de neteja de carrers amb botelles per als propietaris de gossos

Aldaia reprén la campanya de conscienciació de neteja de carrers amb botelles per als propietaris de gossos
07/02/2019 -

L’Ajuntament d’Aldaia reprén després del parèntesi nadalenc la campanya ‘Gràcies!’, una iniciativa que pretén conscienciar al veïnat de la importància de mantindre la via pública neta, i agraeix a la ciutadania la seua col·laboració per a aconseguir-lo. La primera acció que s’està duent a terme en aquesta campanya és el repartiment de botelles plegables de plàstic (juntament amb un fullet d’instruccions d’ús) a les persones que hagen censat un gos a Aldaia amb la finalitat de reduir els orines als carrers del poble.

Els punts de repartiment de botelles estaran cada dimecres de febrer a l’Ajuntament d’Aldaia als matins d’11.30 a 14.30 hores i en el Centre Matilde Salvador a les vesprades de 17.30 a 21.30 hores.

Les persones que passegen a les mascotes hauran d’eixir al carrer proveïdes d’aquesta ampolleta que hauran d’emplenar amb una solució sabonosa -afegint unes gotes de vinagre- i abocar part del contingut en les orines del gos per a minimitzar les molèsties que originen i neutralitzar així l’acció de l’amoníac (agent corrosiu de l’orina i principal causant de les males olors i la deterioració ràpida del mobiliari urbà).

Amb aquesta campanya l’Ajuntament d’Aldaia també recorda que els gossos no han d’orinar ni defecar en zones de jocs infantils, zones verdes, en les parets d’edificis, sobre vehicles, mobiliari urbà, fanals, senyals de trànsit, façanes o altres béns públics o privats que es troben en la via pública. Així, els animals hauran de realitzar les seues necessitats fisiològiques en els embornals de la xarxa del clavegueram, en la part inferior de la vorera, en els escocells dels arbres, solars o en els llocs expressament habilitats. A més, la persona haurà de recollir els excrements i depositar-los embolicats convenientment en un contenidor de fem orgànic.

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a les persones amb mascotes de la necessitat d’ensenyar als animals a orinar en els llocs adequats i de netejar la part de la via pública afectada per les miccions per a evitar, entre tots i totes, la deterioració d’edificis, les taques a les cantonades dels carrers i l’olor de les miccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + huit =

bombers
CCCC
bombers