caixa popular

Campanya per a promoure l'ús dels canals de transparència

Campanya per a promoure l'ús dels canals de transparència
27/09/2017 -

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Dret a Saber que se celebra demà, la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana llança la campanya “Som transparents” per a posar en coneixement de la ciutadania els diferents canals de l’Ajuntament per a obtenir informació pública municipal.

“El dret a saber vol dir tenir tota la informació que la ciutadania necessita per a sentir que la institució és propera, de tots i de totes. Saber és implicació, participació, treball en comú per a la ciutat”, ha explicat la regidora Neus Fábregras, que este matí ha presentat aquesta campanya que durarà dues setmanes i que pretén destacar les eines que tenen els valencians i valencianes per a fer ús dels seus drets.

El treball desenvolupat en els últims dos anys ha permés oferir a la ciutadania un portal de transparència, que és http://governobert.valencia.es/, el qual permet accedir directament a informació sobre la institució, de rellevància jurídica, contractació, convenis, subvencions, informació econòmica i sobre servicis i procediments.

A més d’aquest canal d’accés directe, s’han obert altres canals que permeten a la ciutadania exercir el seu dret a la informació mitjançant la presentació d’una sol·licitud de manera personal o presencial, o bé de forma telemàtica (amb signatura electrònica o sense). Tota la informació sobre aquest tràmit es pot obtenir en les diferents oficines d’atenció al ciutadà municipals o en la seu electrònica de l’Ajuntament, https://sede.valencia.es.

De la mateixa manera, la celebració del XV Dia Internacional del Dret a Saber ha permés presentar les dos guies que l’Ajuntament, des d’aquesta delegació, ha editat per a facilitar la informació sobre el procediment per a exercir aquest dret, així com els diferents canals de presentació, dirigits tant als ciutadans i ciutadanes, com als empleats públics municipals.

Per a aquesta regidoria “és important assenyalar que l’Ajuntament partia de zero i, en només dos anys de vida, s’han realitzat profunds canvis que afecten directament tota l’estructura de l’Ajuntament. Canvis que han permés avançar en el nivell de transparència de la seua activitat i implementar noves eines que faciliten a la ciutadania l’exercici del seu dret a saber en els termes que reflecteix la legislació de transparència i eliminen, d’aquesta manera, les barreres històriques que la nostra societat arrossega en aquests temes”, ha expressat Neus Fábregas.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats