caixa popular

Fevapa llança una nova campanya de sensibilització per a "fer pinya" amb les persones que pateixen alzheimer

Fevapa llança una nova campanya de sensibilització per a "fer pinya" amb les persones que pateixen alzheimer
10/07/2018 -

La Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (Fevapa) ha llançat la campanya de sensibilització ‘Fent Pinya per l’Alzheimer’, que es durà a terme des d’aquest dimarts i fins al pròxim 21 de setembre, Dia Mundial de la Malaltia, amb l’objectiu de cobrir tot el territori valencià en una mostra de “solidaritat i compromís” amb aquesta patologia que cada vegada afecta més persones, tant pacients com familiars.

Segons ha informat Fevapa en un comunicat, la campanya es desenvoluparà a través de les xarxes socials, i es basa a mostrar imatges dels participants en grup, units pels muscles o les mans, formant un cercle a manera de ‘fent pinya’.

En aquesta ocasió, el lema és en valencià, coincidint amb el del pròxim congrés autonòmic sobre l’alzheimer, ‘Fent pinya creixem junts’, que tindrà lloc el 6 d’octubre a Algemesí (València). La idea està inspirada en les Muixerangues, típiques d’aquesta localitat, les bases de la qual es coneixen amb el nom de ‘pinya’.

Fevapa denuncia que, malgrat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat la demència com una prioritat de salut pública, “ni a Espanya ni a la Comunitat Valenciana existeix en l’actualitat una política d’alzheimer que previnga la situació en un futur” quan, a més, la xifra de persones diagnosticades amb demències “es duplicarà a mitjà termini”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + disset =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018