25n
25N
25N

Canvis en l'educació: Més hores d'anglés i tallers de reforç

Creixen les Escoles Oficials d’Idiomes, i s’amplia l’oferta formativa

Canvis en l'educació: Més hores d'anglés i tallers de reforç
27/12/2017 -

S’acosta època de canvis en l’educació de la Comunitat Valenciana. Tant és així que el pròxim 9 de gener, la Conselleria d’Educació portarà, a la Taula Sectorial, el nou decret de currículum d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat per a la seua negociació, amb l’objectiu de poder aplicar els canvis proposats en el curs escolar 2018-2019. Però, Quines modificacions es plantegen des de la Conselleria d’Educació?

En primer lloc, es preveu incorporar la Competència Comunicativa Oral en Anglés, que suposarà un augment d’aquesta assignatura. Així, primer i segon de l’ESO, i primer de Batxillerat comptarien amb una hora més d’Anglés i, en tercer i quart de l’ESO, disposaran d’aquesta assignatura com una optativa per a reforçar l’idioma amb dues hores (3º ESO) i amb tres hores (4º ESO). Un augment de les hores lectives d’anglés, que pretén augmentar el nivell dels alumnes de la Comunitat en la primera llengua estrangera.

A més, el nou currículum escolar comptaria, si s’aprovara el decret, amb noves optatives de lliure configuració, com a Educació Fisicoesportiva i Salut, es recuperaria la Filosofia com a assignatura obligatòria en segon de Batxillerat, excepte en la modalitat d’artístic, o la Religió veuria reduïdes les seues hores en primer i segon de l’ESO per a introduir la Competència Comunicativa Oral en Anglés, encara que en Batxillerat, Religió comptaria amb tres hores, en comptes de dues.

Sens dubte, una altra de les mesures més importants que es plantegen en aquest nou decret és la creació de tallers de reforç i aprofundiment sobre qualsevol matèria que determinen els centres escolars. En aquest sentit, a més de tenir la possibilitat de reforçar matèries com a Castellà, Valencià o Matemàtiques, també es podria plantejar la possibilitat d’abordar altres temàtiques, com a Astronomia, Poesia, Periodisme, etc. Així mateix, en l’ESO, s’oferirà l’optativa ‘Projecte interdisciplinari’, que permetrà, als docents, desenvolupar iniciatives dissenyades per ells en les quals es promoga la transversalitat de coneixements.

Formació del professorat: L’anglés una assignatura pendent?

Aquest estiu, des de la Conselleria d’Educació es va llançar, per primera vegada, un programa d’eixides a Irlanda i Regne Unit per al professorat d’Infantil, Primària i Secundària, amb l’objectiu d’augmentar les competències en llengua estrangera del professorat i permetre, d’aquesta manera, que s’avance i es millore en l’educació plurilingüe que es vol instaurar en els centres de la Comunitat Valenciana.

Així, i a causa de l’èxit de la primera edició, en la qual es van oferir 600 places, des de la Conselleria ja han anunciat que les estades dels professors en l’estranger s’ampliaran per a l’estiu de 2018 amb un total de 1.000 places. A més, el Pla de Xoc de Formació Lingüística en les Escoles Oficial d’Idiomes, on ja hi ha més de 7.000 docents estudiant, continuarà per al pròxim curs escolar, i s’augmentarà la modalitat online per a oferir majors comoditats. Diferents accions perquè el professorat perfeccione el seu nivell d’anglés i, així, l’ensenyament siga, encara, més fructífera per a l’alumnat.

S’amplia l’oferta en l’Escola Oficial d’Idiomes

La Conselleria d’Educació segueix apostant per l‘aprenentatge d’idiomes. D’aquesta manera, i per a oferir una formació d’idiomes permanent, i que siga accessible a tota la ciutadania, la Comunitat Valenciana comptarà amb set noves escoles oficials d’idiomes i quatre aularis més, que se situaran en Vinaròs, Vila-real, Torrent, Paterna, Sant Vicent del Raspeig i en els barris valencians de Quatre Carreres i Benicalap, i que començaran a funcionar en el pròxim mes de setembre.

A tot això se li afegirà les mediateques, un servei que permetrà a tots els interessats, independentment que siguen alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), accedir a material i assessorament lingüístic, a més de formar parelles lingüístiques per a practicar la competència oral.

Finalment, Vicent Marzà, Conseller d’Educació, ha informat que no solament es crearan 4.000 noves places per a estudiar en l’EOI, amb el consegüent augment de les contractacions de professorat, sinó que a més s’ampliarà l’oferta d’idiomes. Així, a València s’oferiran classes de polonés, finés i neerlandés; a Castelló estarà disponible el Basc, que ja es va estrenar a València; a Alacant, s’oferirà Japonés; a Torrevella, rus; a Mislata s’amplia a francés, valencià i anglés; i, finalment, a Aiora, Valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 6 =